finaste fina


Nu är jag hemma. Det har inte blivit taget många bilder med systemkameran, men hela tre stycken med polaroidkameran! Den första är ovan, smått fantastisk eller hur? Jag och Petra och sommar och vackra klänningar och hopp på bryggan och blå himmel och lång tid kvar av sommarlovet. Det ska till med en hel del för att slå den underbara fantastiska varma och otroligt vackra finska sommaren.

spetsros

Mitt rum på stugan är finast. I världshistorien. Någonsin. Ni ska få ett helt inlägg med massor av bilder någongång, nu hinns det inte och det får bara bli ett litet smakprov!

Åh! Tänk att få krypa ner där när man blir trött, fastän det fortfarande är ljust, fåglarna kvittrar och vågorna rullar mot stranden. Det är så fint att man inte riktigt vet vart man ska ta vägen.
Jag hade en riktigt skön midsommar, med god mat och totalt stugliv. Kallt som sjutton och regn mest hela tiden, ändå lyckades jag bränna mig när solen var framme i si sådär tre sekunder. Alltså är allt som sig bör, egentligen. Men nu, nu ska jag packa packa packa och imorgon tidigt bär det iväg. Det blir inge blogg på ett tag så adjöken så länge och jag återvänder någon gång mot slutet av juni! Så skönt när man på sommaren inte behöver bestämma något i förväg, inte behöver veta vad klockan är, vad det är för dag eller vad som händer i övermorgon. Ha det bra!

maskros

Nu ska jag till stugan och vara där ett par dagar. Sedan på söndag bär det av västerut mot Ekenäs till gumors och gufars stuga och efter någon dag där flyttar jag mig till Petras landeställe för en lite längre tid. Det blir super! Men först till vår stuga- ohyggligt skönt ska det bli att vara där och inte göra något, inte träffa nån, bara sova och njuta och läsa och äta och beundra nya rosentapeter och skriva och helst inte tänka för mycket på otrevliga saker. Trevlig midsommar! Hoppas den blir lite som nedan.

oh hippie day


Dorothy Perkins-klänningarna får vänta på att bli fotade, jag fick sån inspiration när jag hittade den här kjolen bland loppissakerna jag går igenom. Jag fick den av famo häromveckan! Urfin, ihopsydd av två scarfar. Långa kjolar slår korta kjolar med hästlängder om ägaren kan bära upp dem! Fjäderörhängena är nya, skorna är från loppis med ditpysslade tygblommor och väskan och alla armband är presenter, ärvda eller loppis. Solen skiner och det är tjugo grader varmt, ska det bli sommar nu plötsligt?

uppdatering
De senaste dagarna har kännts som sommar. Fast det mestadels har regnat, varit mulet och noterats MINUSGRADER I JUNI har solen ändå kikat fram ibland och idag var det faktiskt riktigt varmt och skönt ute. Det krävs inte så mycket egentligen. Lite bara fötter, grönt gräs, blå himmel, gula blommor och röd melon. Och så blir det inte mer sommar än så! Det skadar ju inte heller med trevliga spontanutflykter, evigt långa krocketspel och vänskap på besök.
Jag har fått en ny säng (120 bred och jag kunde sova resten av mitt liv), då den gamla ska till stugan. Där har vi remont och mitt rum pryds nu av URFINA blommiga tapeter! Dessutom blev kameraobjektivkatastrofen äntligen fixad då vi fick reda på ett nikkorobjektiv 18-70 mm, begagnat och kostade 160 euro. Nu kan jag fota igen, tjohoo!


Min Dorothy Perkins-beställning kom förresten idag! Jag ska fota outfits med klänningarna imorgon, allt passade och var så fint så fint.  Men nu ska jag inte använda en solig kväll på att sitta här! Vi ses bland maskrosorna.

050609

De senaste dagarna har jag försökt få någålunda ordning på mitt rum och fortsatt gräva fram loppissaker. Vi har spelat monopol i timmar, jag har druckit litervis med te, tittat på Sherlock Holmes och väntat ut regnet. Dessutom har jag varit hos farmor och hjälpt till. Hela onsdagen damsög jag, moppade golv, tvättade fönster, sökte kläder från kemtvätt, handlade mat, torkade damm och tjänade 50 euro. Sen besökte jag en hobbybutik på vägen hem och köpte upp nästan hela min lön! Därav har det varit lite tyst här, jag har pysslat och varit kreativ.
Idag fyller famo 80 år och vi ska ut och äta ikväll. Jag har knåpat ihop ett halsband och matchande klipsörhängen (hon har inga hål i öronen) åt henne. Hon älskar ljusrött och lite over-the-top, så jag tror och hoppas att hon kommer att tycka om dem!

Pärlor, tång, nål, tråd, lås, klipsörhängsbotten, smyckesvajer blev... detta! :

Till mig själv har jag även pysslat litegranna.

Små spelkort jag fått på en flygresa för länge sedan blev, med lite lim, ståltråd och örhängskrokar:

Spelkortsörhängen!
Jag köpte också en massa "tomma" hårclips, så jag kan laga rosetter och andra håraccessoarer! Super.
Nu: paketera famos present och välja kläder för ikväll. Ha det bra fina!

(jag måste få köpt ett nytt och fungerande objektiv, bilderna blir så mycket bättre med systemkameran än med den här vanliga digikameran. bläää)

Saker att fundera på

Det här inlägget är ganska så meningslöst och handlar om ingenting, lösryckta tankar för att klarna lite i hjärnan.

Idag beställde jag ett loppisbord till en söndag i juli, då ska jag förhoppningsvis få sålt en massa saker som inte längre vill bo kvar här hos mig. Vi delar bord med Petra, det är jättebra för då behöver man bara sälja för tio euro för att gå på plus. Hittills har jag grävt fram nie par skor, ett tiotal väskor och några plastkassar med kläder. Mitt mål är att komma tillbaks med så lite saker som möjligt, men att få lite pengar i utbyte är ju heller inte fel.
Det har varit fiiint väder, lördag, söndag och igår. Jag har klippt gräsmatta och fixat stenkant runt en rabatt, solat och njutit av sommarlovsbörjan med fina människor. Idag sken inte solen mer och det ska väl bli regn eller något imorgon om väderleksrapporten gissar rätt. Fast det är helt okej, för jag ska till famo och städa. Måste ha lite minisommarjobb här och var då jag inte fick ett riktigt ett! På fredag fyller famo åtti år och då ska vi till Savoy och äta. Det betyder att man måste klä upp sig i fancypants och jag undrar vad jag ska ha på mig.  
Jag blir helt förundrad av alla kreativa människor. Så himmelens bra att göra en provdocka i sin egen storlek bara med tejp och en gammal t-skjorta till exempel! Jag blir så glad och så oerhört inspirerad. Det är bra att det finns bloggar så folk kan dela med sig av sina genialiska ideér.
Det känns så hemskt underligt att jag har hela sommaren framför mig utan något egentligt program. Förra sommaren var jag hemma någon ynka vecka under två och en halv månad. Det var New York och tre veckor i Frankrike och på stugan och härs och tvärs. Och nu har jag inte ens ett sommarjobb. Fast det är klart att jag kommer att vara på stugan hela tiden, den här sommaren säkert mer än någon annan sommar tidigare. Och jag ska sy mycket och skriva och läsa och öva franska och vara på Petras stuga och sånt. Kanske det är riktigt skönt egentligen. Men jag saknar att ha en resa att vänta på. Jag tycker så om det, om att resa och om flygfält.
Efter otroligt många om och men löste det sig med min Dorothy Perkins-beställning. Finland ligger ju då tydligen inte i Europa eftersom företaget shippar till Europa men icke Finland. Så skulle vi beställa kläderna via Sverige och det gick igenom och höll ett par dagar tills de tog tillbaks beställningen av nån anledning. Men nu, nu fick jag beställningen gjord via bekanta i England! Tjoho, jag hoppas så att klänningarna passar, de är så finafinafina. En kjol, ett par strumpbyxor och ett par fjäderörhängen beställde jag också. Men vad är det egentligen med de här företagen att de inte shippar till Finland? Inte TopShop och inte Dorothy Perkins och inte en massa andra. De shippar ju till Sverige så varför inte hit? Blää.
Det kommer ett trädgårdsprogram som mamma brukar banda som handlar om en Christine i England och om hennes trädgård. Vanligtvis är trädgårdsprogram tråkiga men det här är bara så bra för att hon är så bra. Jag tycker att det är så oerhört roligt att lyssna på människor som är helt passionerade av något ämne, fast jag själv inte skulle vara så intresserad av just det de tycker om. Tänk vad praktiskt och bra det skulle vara att veta sedan femåring att man vill bli trädgårdsmästare och sedan älska det yrket hela sitt liv.
Nej nu måste jag sova. Bara läsa lite först, i en bok med sidor man har sprättat upp. Måste vara det finaste. Gonatt!

RSS 2.0