braig måndag

Vad tiden går och vad sent det är mitt i allt. Idag har jag varit i skolan, varit på redaktionen på möte och på kvällen vaktat världens gulligaste fyraåriga fransktalande kinesflicka! Imorgon måste jag skriva klart artikel för tidningen, skriva en femsidors uppgift till moddan, på onsdag är det evigt lång skoldag från åtta till fyra och dessutom skolfotografering, nåndag den här veckan ska jag träffa och ta farväl av en fin liten en som åker till Spanjen på ett år, liksom besöka en annan fin som just flyttat och vill ha sällskap, måste också få färdig en kolumn med deadline i början av nästa vecka och fundera hurudan kolumnbild jag ska skicka med dit..... Men hur ljuvligt är inte det att ha mycket att göra när det är kall vind och solsken och urunderbart nästan-höstväder och man kanske är piggare än på hela året?
Och vet ni vad som också är för ljuvligt. Känslan av att vela läsa. Den känslan har jag nu. För första gången på lääänge. Så nu ska jag inte sitta en sekund till här när jag har tre oöppnade pockare på nattduksbordet och det redan är alldeles för sent.

pre-fall


När man inte längre känner sig helt sjuklig och faktiskt orkar klä på sig annat än pyjamas blir man såhär glad.

Farmors gamla ljuslila tält, nya stövlar och baskern som jag fick klar igår! Fast jag tror att jag ska dekorera den med paljetter ännu.

Idag blir det skoljobb och skrivjobb, imorgon Café Aalto och pockaruppköpning med mamma. Ha ett skönt veckoslut!


kram kram

Idag är första dagen som jag mår bättre. Fick äntligen sova inatt, utan att behöva vakna av öronvärken och ta en värktablett. Hoppas jag är pigg och kry efter veckoslutet! En massa tråk har jag att ta hand om innan nästa vecka, är så mycke efter i alla ämnen i skolan. Men det löser väl sig.
Jag tackar och bugar och bockar och niger för många himla fina kommentarer jag fått den senaste tiden. Jag blir så glad, så glad! Utan läsare finns det ingen blogg. Kram på er!

bloggdesign

Blev plötsligt så oerhört trött på den gamla stilmallen att jag måste byta bort den (om ni ser den gamla designen fortfarande måste ni trycka på refresh-knappen). Detta nya kommer inte att vara länge, det är ju så tråkigt att klockorna stannar, men tills jag hinner, orkar och har inspiration får det funka som bakgrund på min blogg. Det är faktiskt ganska roligt att leka med olika bakgrundsfärger, och html-koder är inte heller så svårt (bara man läser hjälp-bloggarna noga...).
Lillebror på träningar, mamma på möte, pappa på jobbresa. Det är tyst och det regnar. Äntligen regnar det! Så. Skönt. Jag har längtat hela veckan efter regn.


vad jag lever av


Panadol, burana, strepsils, mynthonpastiller, te. Efter läkarbesök, få timmar sömn och många många värktabletter är min hals fortfarande lika sjuk och mitt öra värker som aldrig förr. Suck snyft stön.

sista sommarkvällen

Jag är sjuk. Ont i halsen, feber, huvudvärk. När jag kom fram till att jag inte orkar börja se på dagens tretusenfemhundranittiåttonde avsnitt av SATC gick jag ut en sväng och satt och värmde mig i solen. Det känns som om ikväll är den sista sommarkvällen. Jag är ganska säker på det. Nu blir det höst. Vilket i och för sig inte är så katastrofalt. Faktiskt. Och det kommer ju så bra höstinspirationsfilm på tvn idag, Mona Lisa Smile! Jag ska vira in mig i tretti filtar och dricka te och annat höstigt och se på den. Ha det fint ikväll.


lilla myigt


Ibland, enstaka gånger, är det roligt att vara enkelt klädd. Speciellt om man toppar med gigantiska örhängen.

Jag tänker mycket. Precis hela tiden. Mest undrar jag. Det har jag alltid gjort, men jag tycker de har ökat den senaste tiden, frågorna som dansar i min skalle. Dansa gammeldans eller inte dansa gammeldans? Trivs jag i skolan? Trivs jag inte? Trivs jag bara inte i den här skolan? Borde jag egentligen vara på någon sorts sydesignlinje långt borta från gymnasiet? Eller ska jag bli jurist? Tänk om jag skulle fara som utbyteselev för ett halvt år? Eller tre månader? Eller bara flexa till en annan skola? Varför detta behov att komma bort någonstans, långt bort? Shorts imorgon eller klänning? Ska jag intervjua en polis till mopokortsartikeln? Eller någon som ska söka kortet? Hur ska jag åstadkomma en bra kolumn om duktig flicka-syndromet? Hur få det läsvärt, inte fylla det med klichéer, inte bli för personlig? Hur månne min nya bild till kolumnen blev, den kommer ju första gången imorgon? Tycker jag om Lilla My-knut på huvudet eller intalar jag mig bara det? Har tröttnat lite på min bloggadress, borde jag byta? Är ljuslila den värsta färgen som någonsin skådat dagsljus eller kunde det funka med helsvart till?

Jag önskar mig en off-knapp till min tankeverksamhet.

sensommar eller snart höst

Idag var det kalltkallt på morgonen och varmtvarmt på dagen. Det börjar nalkas höst med andra ord.
Älska slappa klänningar. Den här är en av mina favoriter för tillfället, en euro på loppis betala jag för den. Att den är småturkosprickig gör ju inte saken sämre.

Dom fäller skogen längs med vår lilla sandväg. Igår måste jag nästan kolla två gånger att jag svängt in vid rätt avtag, det ser så annorlunda ut. Imorgon kort skoldag, skönt. Nu läxor och sedan baskervirkning. Ha det fint.

flaggstånglång

Skoldag ett avklarad. Bara en miljon kvar. Det var som väntat precis som vanligt. Imorgon 8-16. Blä.

Jag såg ut så. Förutom skorna som jag bytte till ett par svarta ballerinor i sista stund. Verkade inte vara en bra dag att vara flaggstånglång.

Idag ska jag börja virka på en svart basker. I maskorna ska jag sy svart lurextråd och paljetter. Jag tror det blir jättefint, ni får se sen.


sista sommarlovsdagen lider mot sitt slut

Loma loppuu, loma loppuu. En världsbra reklam, men en inte så värst trevlig insikt. När nian börja för hela två år sen var det roligt att vara äldst i ungefär två minuter. Det var spännande att börja skolan i ungefär lika lång tid. Efter det var allt, och då menar jag allt, precis på samma sätt som två och en halv månad innan. På sommarlovet kan man inte tänka sig något annat än sommarlov, under skolåret är det svårt att föreställa sig till synes evig ledighet. Att vänja sig från det ena till det andra tar ungefär två dagar. Så underligt allting är. Och nu börjar jag tvåan.

En dag förra veckan städade jag, lyssnade på Ebba Grön och hade blommiga shorts, randig topp och farmors plastpärlor runt halsen. Moses tycker om när jag tar outfitbilder på balkongen, då intar han spaningsposition och kikar ut i springan mellan golvet och räcket. Han är en väldans lat och trevlig liten fransk bulldogg.

Jaja. Nu, i och med skolstart, har jag även lovat bättre uppdatering. Och det ska ni få. Nu är jag inte längre på stugan med bra böcker och blåbärsläppstift. Nu är loma loppu.


håll i hatten


Idag har jag varit i stan med Tessu. Köpt sammetsleggings. Jag visste inte att det finns något sådant. Roliga är dom och supersköna. Nu måste jag städa, skriva artikel och sen packa packa liten kappsäck för stugan väntar. Sista veckoslutet före skolan börjar.

DON'T TAKE LIFE SO SERIOUSLY. IT'S ONLY TEMPORARY.

När det är plus tjugofem och full sol flera dagar i sträck och jag är på stugan glömmer jag att det någonsin kan regna på sommaren. Glömmer att man kan vara i skolan, glömmer att man överhuvudtaget kan stressa över något. Jag bara plockar blåbär och simmar och badar bastu och  kör motorbåt och läser och virkar blommor. I en hel vecka. Det är helt för underbart. Igår måste jag dock ta kontakt till någon sorts verklighet, det var första mötet på tidningen efter sommaren. Nu har jag skrivjobb igen! Känns superroligt.
Jag har akut behov av en fin anteckningsbok. Nu. Att skriva ner saker i, tömma hjärnan på tankar och bra idéer och annat som annars faller i glömska. Helst med mumin för dom är så fina tycker jag. Muminskrivböckerna alltså.
Om en vecka börjar skolan. Jag har skrivit en kolumn om kreativitet. Imorgon ska jag och städa hos famo. Torsdag kanske bio om det blir dåligt väder. Jappjapp.
Jag vill laga en ny header. Bara det blir tid. Och bara jag får en bra idé.
den här finfina bloggen hittade jag mitt livs motto. DON'T TAKE LIFE SO SERIOUSLY. IT'S ONLY TEMPORARY. Och jag skrattade så och jag tycker det är helt fantastiskt. För mig som stressar och oroar mig över precis allt och inget. Jag måste skriva det överallt. Och överst på första sidan i min nya anteckningsbok bara jag får tag på en sån.
Nu adjöken och jag lovar bättre uppdatering här då skolan börjar. Tills dess njuter jag av varje lilla millisekund av det pyttelilla sommarlov som finns kvar. I ösregn de närmaste dagarna då tydligen, om det stämmer som dom säger. 

min vecka i tre random bilder

En vecka sedan jag bloggat. På söndag för en vecka sen var jag på långpromenad med Moses. Det var en ganska konstig promenad. Vi hittade till exempel en hamburgare på vägen. En hel hamburgare, mitt på vägen. När vi kom tillbaks var den överkörd. Jag borde ha tagit en bild på den, eller två, före och efter. Istället fotade jag ängen vid vår väg, det var fint ljus men det blev bara småsuddiga bilder.

På måndag träffade jag Mandi i stan. Vi satt i en park, gick i lite butiker, köpte jordgubbar, satt i en ny park, åkte båt och pratade pratade pratade. Det var supermysigt och fint. Mandi var ursöt när hon åt jordgubbar.

På tisdag kom Tessu över efter jobbet, vi drack te och avverkade en hel del samtalsämnen. Galna kunder, efterhängsna stalkers, sommar, framtidsplaner, skola, vänskap, resor, pojkar, lågstadie, mat och allt möjligt mer. Man hinner prata mycket på en kväll.
På onsdag träffade jag Petra i stan och vi såg Pour Elle, jag tyckte massor om filmen. Efteråt åkte vi till stugan, hon stannade tills fredagen. Vi solade och åkte motorbåt och läste tidningar och spelade spel och sånt man gör när man är ledig.
Två gånger den här veckan har jag lagar samma mat, bara för att det är så supergott. Räkor, broccoli, kokosmjölk, sesamolja, currypasta, nudlar. Namnam och jättelätt!

På lördag regnade det, jag såg på SATC, prövade mina nyss hemkomna bortskämningsprodukter och försökte få tiden att gå. Idag skiner solen och mamma kom hem! Wohoo!
Idag är det också sexton dagar tills skolan börjar. Och det är bara hemskt mycket otroligt fel. Jag har absolut inte den minsta lust att fara tillbaks dit. Åh fy.

RSS 2.0