En blomsteräng mitt i regnetIdag var jag klädd skönt och bekvämt, med fotsingarna instoppade i uggsen. Det har regnat hela söndagen, hela måndagen och fortsatt idag. Mig stör det ändå inte så farligt mycket, förutom då jag vill fota outfitbilder och det inte går att göra eftersom det är för mörkt, kameran blir våt, bilderna blir suddiga och balkongen blivit en sjö. Som idag. Men skönt är det ju egentligen, när det regnar. Sade - mikä ihana tekosyy.
Mina eko- och Londonvintage2handartiklar kommer på fredag i tidningen. Kul!
Idag är det plugg och frissa som gäller.

Underbara, vintagefyllda London


röda paraplyn på himmelen

Jag vet att det är tomt och ouppdaterat. Imorgon kära vänner, imorgon.

LONDON BABY!

Vad säger ni, behöver man tolv par strumpbyxor om man ska vara borta drygt fyra dagar? Kanske det fortfarande behövs några par till. Just in case. Idag har jag packat och tittat på Friends urbra London-avsnitt. På morgonnatten åker vi och på måndag är jag tillbaks från LONDON BABY!

Guide till ett finfint veckoslut

Fredagen fixar man helt ledig. Då går man ut och krattar, kollar på rönnbären som ploppat upp från ingenstans och gör ingenting speciellt. Man kollar på film, myser i yllesockor, dricker en liter te.

På kvällen äter man en massa mandariner.

Och läser en massa tidningar.

På lördagen vaknar man sent och ser en annons i tidningen som påminner en om att det är Fashion&Beauty-mässa i Mässcentret.

Då klär man sig såhär och tar med mamma till mässan!

Väl på mässan går man förbi en monter med märket Ugg Australia. Man kärar ner sig i ett par skor man funderat länge på att köpa. Och så köper man dem!

När man kommer hem äter man svindyr och underbar Ben&Jerry-glass. Man funderar lite över varför smaken ska heta "New York super mix swirl chunk fudge brownie" då den kunde stavas "choklad". Då man ätit klart skriver man lite på sin artikel.

På kvällen tittar man ut genom fönstret och blir glad för att det ser ut lite såhär.

På söndagmorgon blir man inspirerad för att rota lite bland fotona. Då man kollar igenom New York-resans bilder kommer man på att man vill göra en scrapbook av dem. Sagt och gjort, efter ett par timmar är 150 väl valda bilder skickade via nätet till framkallning.

Senare på dagen kikar man in i klädskåpet och funderar över vilka klänningar som ska få följa med till London. Man packar och stryker och viker lite granna.

Sen printar man en massa skattkartor som har rubriken Google map. Där det röda krysset finns på kartan är skatten i verkligheten Portobello Road, Beyond Retro eller något annat fint ställe man vill hitta till i London. När man printat klart stoppar man in skattkartorna i London-mappen.

Då hittar man Marimekkos fina höst/vinter-katalog och börjar bläddra i den. Man blir glad och inspirerad av fina kläder och glada miner.

När det börjar skymma ute kokar man en hel massa te igen och ser fram emot en mysig söndagkväll.
Såhär gjorde jag, hur gjorde ni?

RadostandräktenRadostan är glad på kroatiska och så här såg jag ut en dag denna vecka. Dräkten gör mig väldigt radostan, den är fin och lite småkonstig. Den följer definitivt med om en vecka, då jag styr kosan mot London.
LONDON BABY!

säger att den delar sig vid kinden och blir hel igen bakom digDet är så hemskt fint där ute. Jag brukar ibland fundera på om man skulle må mycket bättre ifall man bodde i ett land där solen sken nästan hela tiden. Som det var i Frankrike på sommaren, det var väl molnigt en ynka eftermiddag under tre veckors tid. Då det är soligt blir man ju, jag i alla fall, genast mycket gladare. Eller är det så att jag uppskattar fint väder mycket mer då det inte är så hela tiden? Och skulle inte alls uppskatta det lika mycket om solen sken dag ut och dag in? Jag måste väl flytta till något soligt land för att ta reda på.

Idag har jag sovit, läst tidningar, sett på film, fotat och ätit indisk mat. Vilat ut efter provveckan helt enkelt. Igår gick jag på stan med Petra och vi hade så roligt! Att springa från loppis till loppis i motvind och regn som sedan förvandlas till underbar höstsol är inte dåligt inte. Jag fyndade inget, men Petra hittade desto mer. På Stocka köpte jag en vinterrock och från Zara hängde en superskön och kul dräkt med mig hem.

På måndag börjar period två och på tisdag får vi ut alla provveckans prov på en och samma dag. Jaiks. Men kul ska det bli att se hur jag klarade mig. I nästa period ska jag ha både hissa och samhällslära, det kommer att bli tungt men intressant, jag tycker om båda ämnena. Nästa veckas fredag är vi lediga pga dagsverk och något super ska göras den dagen.

Nu är det inte många dagar kvar till London-resan. Jag har en låda där jag samlar namn på alla ställen jag vill besöka under resan och bilder på allt jag vill göra. Väl i London ska jag samla alla små papperslappar och kvitton och biljetter och annat roligt jag vill spara i lådan. Jag älskar att resa, det gör ju de flesta, det är något så hemskt fint och spännande över att vara i ett främmande land.

Det fanns ingen röd tråd i det här inlägget, måste medges. Bara nedskrivna tankar, i den ordningen de dök upp i huvudet. Men så är det väl egentligen alltid?

Ha en underbar lördagskväll!

Harry Potter vs. Amélie

Min mini-kolumn som var i tidningen förra fredagen, tillsammans med min språkreseartikel.


Harry Potter vs. Amélie

Två somrar i början av juli har jag nervöst stått på flygfältet och spanat på nya ansikten omkring mig.
Jag har varit på väg på språkresa.

Sommaren 2007 fick jag leka Harry Potter bland universitet i Oxford, sommaren 2008 var jag Amélie på franska rivieran. Fastän båda resorna var språkkurser var de olika som bär.


Till England åkte jag för att pröva mina gränser. I efterhand är jag förvånad över att jag faktiskt vågade åka ensam. Jag bodde hos en familj i Abingdon, tillsammans med en italiensk, en spansk och en dansk tjej.
I dem och i den finska språkresegruppen hittade jag vänner som fortfarande är viktiga för mig, på sätt eller annat.
Hela språkresan till England var fantastisk, både i med- och motgångar. Jag klarade verkligen mig själv där, helt och hållet, vilket är en underbar känsla. I vår kursstad Oxford blev jag än mer kär i den äkta brittiska accenten, de röda telefonkioskerna, arkitekturen och stämningen bland universiteten. Dock gjorde den brittiska humorn inget intryck på mig, jag ska jobba på det.


Till Frankrike åkte jag med helt annan inställning än till England. Nu skulle jag få tillbringa tre veckor i medelhavsområdet! I tankarna fanns sol, långa sandstränder, det franska språket och äventyr tillsammans med min bästa kompis. Under resan blev vi om möjligt ännu bättre vänner och upplevelser fick vi gott om.
Upplevelser som innehåller allt från vad som kan hända då man bara ska äta pain au chocolat på närmsta café till hur det känns att stå i ett vattenfall och blicka ner över Nice. Framför allt annat fick vi tre fantastiska veckor tillsammans i la douce France, det ljuva Frankriket.


Att vara utomlands i flera veckor, uppleva ett land, en kultur, ett språk och sig själv på ett helt annat sätt än hemma gör språkresor till något helt otroligt. Känslan av att vara som hemma i ett främmande land är obetalbar. Får du chansen att åka, ta den.


RSS 2.0