Plastic flowers

image340
image341
image343
image345
Gammelfaster I har världens finaste inredning i sitt hus i Kristinestad. Jag älskar att vara där, man kan bara sitta och titta på allting hur länge som helst. Speciellt charmiga är plastblommorna som finns i överallt!

Happy Mango

image331 image332 image333image334

Loppisfynd från onsdagen:
2 stycke blommiga klänningar (den andra fick jag ingen vettig bild på)
2 stycke små väskor
2 stycke kavajer, turkos&svart med puffärmar!
3 stycke underbara broscher

+GULA strumpbyxor från Stockmann. Som heter Happy Mango. Hur bra är inte det?


Sportlov

image323
image324
image325
image326 image327
image328
image329

Det har inte blivit mycket tid över för bloggen. Vi var i Kristinestad från lördamorgon till tisdakväll, onsda gick jag och loppis-shoppade hela dagen med en kompis, torsda skrev jag massor på mitt slutprojekt i engelska och var i stan tillsammans med mamma och skaffade material till projektet, och så ida har jag fortsatt på projektet och varit på bio med familjen. Det har varit ett skönt lov, men ganska mycke att göra. Massor fler bilder kommer, på Kristinestad, på släkting I:s underbara hus, på loppisfynden, på allt möjligt.

Bara jag får tid, skulle vilja hinna gå igenom hela klädskåpet. Det skulle behövas. Det är en av mina favoritsysselsättningar, spara, vet ej, kasta. Lägga i högar, vika fint, placera kläder i olika ordning, enligt färg eller klädesplagg... Klädskåpsrensning är på shemat för imoron eller sönda. Och så ska ja få engelskaprojektet klart!

Resan till Marocko närmar sig. Köpte två ljudböcker och en hög billiga pockare som ska tas med på resan. Jag kan inte vänta. Det finns inte ord för hur skönt det kommer att bli. Jag älskar att resa, jag älskar flygfält, jag älskar den där första blicken av landet. Känslan, här bor jag i en vecka. Snart, snart!


Kristinestad

Kommer att spendera ett par dagar hos släktingar i Kristinestad. Långt borta, får ta på mej något skönt så jag orkar sitta i bilen 6-7 timmar. Det betyder att det inte blir något bloggande tills tidigast på onsda. Nu ska jag gå packa. Mycket bilder på en underbar, liten stad utlovas när ja kommer tillbaks, håller tummarna för sol den här helgen!
Ha de skönt!

Röda dagen in pictures

image322
Bästaste kossatisha.
image317
Stödisarna hade fixat så fint i festsalen på skolan!
image318
Le bänd de stödis.
image319
Rödaste klassen.
image320
Vaddå röda kläder?

Röda dagen

För att fira vändagen och faktumet att sportlovet börjar har vi varje år, samma fredag i mitten på februari, den Röda Dagen i skolan. Det går ut på att alla ska ha massor med röda kläder, accessoarer, väskor, skor, vantar, mössor(...) på sig och den rödaste klassen på skolan vinner. Pris för finaste och roligaste röda kläder utdelas också. Jag varnar er, det blir en röd outfit imorgon! Och bilder utlovas, det kommer att finnas mycket av dem efter morgondagen.


Vändag

image304image306
Fick många kramar som tack för fina vändagskort. Det är så roligt att göra sina vänner glada, man blir ju så glad själv. Det här har definitivt varit den bästa vändagen i hela mitt liv! Vi har haft så rolit. Mitt finaste vändagskort någonsin fick jag av bästa vännen Petra:
image307 image308
Fram- och baksida. Jag blev så glad när jag fick kortet! Jag önskar alla en så bra vänskap som jag och min P har. Sådan att man vet att man är vänner påriktigt.

GLAD VÄNDAG ALLIHOPA!

Pysselsyssel

Igår pysslade vi vändagskort och läste till franska provet med bästaste vännen Petra.
image291 image292
image293 image294
På skolan har vi sådant system att om man vill får man "skicka" via skolan vändagskorten till sina klasskumppisar och sen får man dem på morgonsamlingen på vändagen. Kul!

MELODIFESTIVAAAAL

Idag. Klockan 21 (klockan åtta hos de flesta men klockan nie här i Finland). Åh! Det börjar igen. Min absoluta favorit-tv-grej. Årets tv-höjdpunkt. Melodifestivaaaal! Någon lika nördig och kär i melodifestivalen som jag? Observera att det är Sveriges uttagningar jag tittar på, inte de finska, de är ingenting och ha. Jag vet inte vad det är med melodifestivalen, något speciellt, en känsla. Så länge jag kommer ihåg har vi suttit hela familjen tillsammans och tittat på melodifestivalen. Till min stora förskräckelse märkte jag att vi kommer att vara i Marocko då finalen av hela allttihopa kommer. Totalkatastrof. Kanske den visas där. Vem vet.
Fredagkväll och natt har jag spenderat hos vännen Lotta som fyllde år. Va kul vi hade! Singstar, my-hy-cket mat och höga skratt. Tjejfest.
image282image286
image284image285

American Beauty

"I guess I could be pretty pissed off about what happened to me... but it's hard to stay mad, when there's so much beauty in the world. Sometimes I feel like I'm seeing it all at once, and it's too much, my heart fills up like a balloon that's about to burst... And then I remember to relax, and stop trying to hold on to it, and then it flows through me like rain and I can't feel anything but gratitude for every single moment of my stupid little life... You have no idea what I'm talking about, I'm sure. But don't worry... you will someday."


American Beauty. Filmen är genial, underbar, har ni inte sett den än så tycker jag verkligen att ni ska göra det. Den är så... annorlunda. Så speciell, så konstig och så precis helt perfekt. Jag älskar den filmen.

En kväll förra veckan ropade mamma åt mig att jag skulle titta ut genom fönstret. Jag var trött och sur och tjurig men släpade mig ändå till fönstret med attityden "jaa, va e de nu då".
Och så var det så ovanligt vackert. Så vackert att man inte riktigt vet vad man ska göra. Så jag stod där och tittade ut genom fönstret och blev glad. Vintern är så så jäkla fin. 

image276


Saker jag tycker om.

image273
Blå himmel.

image265
Pärlor.
image268 image269
image270
Roliga fototävlingar: "Vem bor hos dig? Hitta ansikten i ditt hus."
image272
Oförglömliga dagar med människor man älskar.


RSS 2.0