Länge leve bloggvärlden

Funderade ganska länge på bloggar efter att jag gett You make my day-utmärkelsen vidare.
Det finns ju så galet många fantastiska bloggar! Man kommer bara vidare och vidare, från den ena underbart klädda vintageflickan till följande, från små filosofer med vackra fotografier till troligtvis blivande journalister som skriver så right on-text. Och man kan hålla på hur länge som helst! På språken jag kan (svenska, finska, engelska och sisådär någålunda franska) finns det så många riktigt, riktigt, riktigt bra bloggar att jag vet inte hur jag ska sitta på stolen, så många pärlor att det är helt galet! För att inte tala om personerna bakom dem, många fantastiska (blivande, redan varande, hobby eller bara-annars-bara) fotografer, skribenter, illustratörer, designers och stylister, som inspirerar mig allihopa. Alla som har talang för det de håller på med eller som gör det bara för att de vill. Alla som vågar. Jag kan sitta på datorn och bara gå från en blogg, via länklistan till följande, sitta och läsa och bli glad, förvånad, beundra och bli inspirerad. Hoppa mellan olika länder, kulturer och språk, fast jag fortfarande sitter hemma i min bruna pinnstol. Hur otroligt är inte det? Heja bloggvärlden!

You make my day - award

Jag har fått You make my day-award av Äppelblom, tack så hjärtligt!

image256

Jag vill ge detta till Aenigma för dina kommentarer gör mej så glad och jag blir alltid inspirerad av dina inlägg! You make my day!

Ladies and gentlemen, we've got snow!

image250
image252
Det har snöat, tjohoo! Känner mej mycket bättre, blir nog skola imorgon. Har inte läst tillräckligt till samhällsläraprovet. Ändå sitter jag här och postar dumma bilder på fotavtryck. But why.

Bort, bort, långt bort.

Jag är sjuk, har feber och huvudvärk, och känner mej allmänt eländig. Skolan stressar, med prov och uppsatser och andra projekt som ska lämnas in, fotbollen stressar fast den absolut inte borde göra det (det är en hobby! varför tar jag allting så allvarligt) och det stressar mej att jag inte får nånting gjort. Orkar bara se på film eller lyssna på musik. Redan att skriva det här gör att ögonen går i kors. Ähh. Det är så trist att vara sjuk.
Men nu till det som gör allting bra igen; resan till Marocko. Genast när jag tänker på den blir jag glad! Jag har aldrig varit i Afrika förut. En helt ny världsdel! 52 dagar kvar. Ja, jag räknade och nej, jag har inget bättre för mig.
Resan för tankarna tillbaks till Turkiet. Åh.
image236
Så vacker natur.
image238
image240
Parasailing!
image243
image244
Är det inte underbart att man kan se in i något café och så kommer havet emot?
image246
Fortsätt simma, fortsätt simma.
image247
image249
Den sista moronen.


Havet

image231
image234
image232 image233

Jag älskar havet. Åkte ner till vår stuga av och an med mamma och jag fotade massor. Tyvärr mycket med raw-format som av nån konstig anledning inte vill öppnas på den här datorn. Dom bilderna får ni senare.
Men verkligen. Havet. Lukten av salt, sjögräs och tång. Hala stenar och klippor som badar i solsken. Det finns inget bättre. Det som gjorde dagen ännu bättre var att solen sken! Kan ni förstå. Underbart.

Pinkebymusikalen igår var helt fantastisk, så jag rekommenderar alla finlandssvenskor att ta sig tid och gå titta på den! Den är verkligen värd det (plus att min kompis har en av huvudrollerna!).

Januari

image228
Det är ju bara helt fel att det ska se ut såhär mitt i vintern. Om det nu är vinter man ska kalla sånthänt för. Vi har haft strömavbrott ett par timmar och vädret är helt kaos. Det är +3 grader, det kommer snö, hagel och ösregn om varannat, det blåser för fulla muggar och det bara går inte. Det bara fortsätter och blir värre hela tiden. Det här vädret hör hemma på hösten! I värsta novembermörkret! Inte nu, när det ska vara högar med snö överallt och man ska sitta och undra hur man ska komma till skolan när plogbilen inte dyker upp. Jag. Vill. Ha. SNÖ. Snälla.

När jag skriver det här sjunger Lars Winnerbäck Innan mörkret faller.

Undrar när jag senast sett solen.

Wiiiiiiiiiiiii!

Vi ska åka på resa på påsken! Till Marocko i Afrika! Åh lycka. Så ser vårt hotel ut:
image226
Det är en stor swimmingpool i mitten av hotellbyggnaderna och så havet genast bakom. Inte illa! Kan inte vänta. Det ska bli såååå skönt. Hoppas det är lika bra som det verkar. Det tror jag nog. Wiiiiii!

Hurry, hurry, hurry

Det har blivit lite bloggpaus, har haft mycket att göra, mest med skolan. Skulle hemskt gärna bara sitta och läsa bloggar en stund, men jag måste ännu hinna skriva en filmanalys, som ska lämnas in imorgon, före jag åker på fotbollsträningar. Är nyfiken på vad ni skrivit om under de här tre-fyra dagarna!
Försöker pressa mamma och pappa till att boka någon resa för påsklovet. Vi talar hela tiden om att vi ska åka men ingen gööööör något. Och jag vill så gärna bort, bort, långt bort. Fast det är lång tid till påsken hjälper vetskapen om att man ska resa någonstans när det är tungt och stressigt hemma. Åh, vad jag älskar att resa. Jag önskar att det skulle finnas ett jobb då man bara reser hela tiden. Jo, okej, reseledare, men det var inte riktigt så jag tänkte. Det sku vara coolt att ha ett eget reseprogram där man själv bara reser runt i olika länder och berättar om dem och det skulle vara ens yrke. Ja, ja, dream on.
Nu måste ja skriva dendär analysen, ha de bra!
En sak till. Idag fick jag mitt första "Kära niondeklassist, Du är hjärligt välkommen till Vårt gymnasium"-brev med posten. Känner mej så vuxen (:D)


Supersöndag

Idag har jag vaknat sent, storstädat i mitt rum, vart på fotbollsträningar och allmänt kännt mej hälsosam och nyttig. Nu ska jag i bastun och sen ska jag sova. Skööööööönt.
Angående fotisen är jag lite i valet och kvalet. Jag har bara spelat där en kort tid, och nu frågar de mej om jag A. vill spela hela våren (mitt beslut påverkar till vilken serie laget anmäls) och B. om jag vill vara målvakt eftersom lagets målvakt slutade.
Men vafan? :D Jag började och tänkte att "det här är ju en rolig en-gång-i-veckan-sak" och "det är ju bra att göra nånting i motionsväg". Och nu är det träningar två gånger i veckan och så vill dom att jag ska bestämma sånhäna stora saker :D. Fast jag vill nog spela hela våren. Det ska jag nog. Men måcke? Jag tycker nog om att stå i målet men tänk om jag bara missar och är helt skit! Ååh hjälp. Fast jag gillar verkligen fotis. Påriktigt. Jag spelade som liten flera år, men sen slutade jag när jag börja högstadiet och jaa.. det blev för mycket helt enkelt. Och så tänkte jag börja i ett sånhänt en-gång-i-veckan-motions-fotboll som sen visade sig bli ett helt riktigt lag och då är jag där jag började igen. Fotis är absolut världens bästa bollspel. Men tycker jag om den så mycket att jag igen vill hålla på med det tre gånger i veckan, träningar+spel? Kanske jag kommer på något smart i bastun. Jag brukar göra det.
Ha en skön söndakväll!

Som prinsessan på ärten

image222
Inga problem för en tie kilos hund att fylla upp en tre personers soffa. Men, det blev lite problem när han inte ville flytta sig och jag ville ligga i soffan och se på film. Problemlösning: Hundgodis.
Nu ska jag till stan, vi ses!

Fredag

Jag älskar fredag kväll. Hade egentligen inget annat att meddela.
Nu ska jag äta. Ser framemot en mysig hemmakväll med godis och film.
Ha de bra!


En deppig dag ... och hur man blir glad igen.

Måndagar är bara fel. Inte undra på att man känner sig så deppig.
En bok som alltid får mej på gott humör igen är den här:

image192
image193 image196 image198 
image199 image200 image205
image206 image207 image208
image209 image210 image211
image212 image213 image214

Idag är en BRA dag. Mycket, mycket bra. Och imorgon har jag frissa och på torsda är det födelsedagskalas hos kompis. Things are looking up!


Idag är inte min dag

Efter fem chokladmuffinsar och lite Bridget Jones är humöret lite bättre, men kan ändå inte skaka av känslan av.. ja, jag vet inte riktigt. Tomhet kanske.
Imorgon ska bli en bra dag.

Klapetiklart

"My favourite part of the writing process - print"
Så resonerar jag nu, efter att ha suttit flera timmar med mitt engelskaprojekt om Fred Thompson, en av presidentkandidaterna i USA. Nu är jag äntligen klar, och är faktiskt väldigt nöjd. Imorgon blir det mera bloggande, uppvisande av nya inköp och annat trevligt, nu ska jag kolla på film. Ha det gött! 

Soligt och kallt

Idag var det underbart väder och jag har vart ute och gjort vinterns första islykta.
image178 image179 
Efter det har jag värmt mej framför brasan för att det blev så jäkla kallt.
image180

Gårdagen var jätterolig! Vi såg bion Råttatouille och den var helt super :D Brukar annars inte tycka om animerade filmer, men den här gillade jag verkligen, man fick skratta högt flera gånger. Så köpte jag lite allt möjligt oxå, ska fota bara jag orkar. Nu ska jag fortsätta läsa min Potter, godnatt på er!

Lycka

Känner mig lycklig för tillfället. Idag var en superrolig dag med Lumturi, gick på långpromenad med doggen och kände mej allmänt fräsch och nyttig. Imorgon spenderas hela dagen och natten tillsammans med bästa P, shopping, bio, restaurangbesök, sleepover och så vet man aldrig vad annat det händer och kan hända när vi befinner oss i närheten av varann. :D 
Började läsa den sista Harry Pottern för ett par timmar sedan och befinner mej nu på sidan 153 och det är så braa-a-aa! Hur någon kan skriva, let alone komma på en så fantastisk berättelse är helt ofattbart. En av världens bästa bokserier - någonsin. Nu tillbaks till läsandet och sedan ska jag försöka sova läääänge så jag orkar imorgon. Godnatt på er!

En hyacint

image173

Känner ni doften?

Nu ska ni...

...kolla in min kompis nya blogg, Lumturi !!

Griseknoen och jag

image171

Until death do us part.

GÄSP

Jag kom hem ungefär halv tre och tänkte sedan "bara snabbt" ringa P men slutade med att vi talade flera timmar! Stängde just av telefonen, man hinner gå igenom hela livet på ett tre timmars samtal. Det är så skönt att tala av sig med dej P, du är min bästa vän.
Jag hoppas alla hade en trevlig nyårsafton och ni hade roligt på era fester, det hade iaf jag! Bilder imorgon, nu ska jag stupa i säng.

RSS 2.0