Sista dagen på år 2007

Detta år har varit mycket sorgligt. Det har hänt trevliga saker men också några helt förtvivlat hemska saker som dränkt allt de bra och roliga i sig. Konstigt nog (eller kanske tur det) så har året gått ganska snabbt. Nästa år ska bli mycket, mycket bättre. För så har jag bestämt. Annars slutar jag.

Jag har köpt en underbar klänning

Som jag ska ha imorgon på nyårsfest! Jag hade egentligen redan helt klart vilken klänning jag skulle ha och köpt skorna till den (de silvriga i tidigare inlägg) men så såg jag den här och jag måste bara ha den!
image164 image165
Jag har alltid älskat mönstret men inte riktig fastnat för modellerna på Marimekkos Pisara-klänningar men nu när jag såg den här! Åååh. Bilden gör klänning absolut ingen rättvisa, imorgon får ni en hel outfitbild, den är massor massor finare på! Och jag älskar volangen och de lite bredare ärmarna och klänningen är alltså helt totalt underbar. Jippii! 

Snö

Allvarligt. Jag behöver snö. Jag tål inte det här regniga, gråa, trista, slaskiga skitvädret. Det känns som om man aldrig vaknar och som om det vore kväll hela tiden. Det hjälper ju inte att min dygnsrytm är helt åt skogen och jag typ somnar tre på morgonnatten och vaknar klockan 1 på dagen. Det blir ju mörkt två timmar efter att man stigit opp ju. Och förstå mig inte fel, jag gillar regn, regn är ett av de bästa vädren egentligen. Regn ger en frihet. Men regn är inte det bästa i december då det ska vara snö. Ju mer snö desto bättre faktiskt. Jag sku mycket mycket hellre ha flera meter snö än det här väder. Tack och lov har de ändå lovat lite kallare i slutet av nästa vecka eller när det nu var. Snart i alla fall. Snart kanske det blir snö.
I Helsingfors demonstrerade en grupp människor för ett par veckor sen, dom skida på asfalten och bar plakat där det stod "LUNTA PERKELE" (översatt "snö perkele" jag gissar att de flesta känner till ordet perkele). Och där kunde jag faktiskt ha skidat jag med. Det känns inte som jul, som nyår, som jullov, som ingenting när det inte finns snö. Snö hör till. Jag förstår dedär japanerna som kommer tusentals kilometer bara för att sitta i en insnöad stuga i Lappland. Jag älskar snö. Det borde vara det femte grundelementet, jord, luft, eld, vatten och SNÖ.

image163

Mina nya shoes

image158 image159
image160 
image161 image162

Idag åkte jag in till stan med mamma, detta är resultatet; Ett par superfina shoes som ska bäras på nyårsfest, tre par strumpbyxor och Shopaholic&Baby-pocket! Efter nyår ska jag gå mera på rea och spendera julklappspengar, nu blev det bara en kort runda. Helst skulle jag vilja köpa någon fin kjol. Fast för tillfället behöver jag egentligen ingenting och det är skönt, att inte behöva söka efter något man måste ha utan bara gå runt i butiker och köpa det man fastnar för. Förresten, Shopaholic-serien är helt superbra! Perfekt då man inte orkar koncentrera sig så mycket utan bara vill läsa något roligt och smått fånigt.

Glögg

image151

Glögg i muminmugg. Skållhett med tre russin och lika mycket mandel som dom sätter is i colan på McDonalds. Så ska det va.

Julafton

image140image146

Danföredanföredopparedan

image134 image136
image138
image139

Jag förstår inte hur människor klarar sig med en plastgran. Det måste ju vara en riktig en ju. Det doftar ju inte annars, det är ju inge roligt med en perfekt symmetrisk börjar-aldrig-barra gran. Det finns inget att sticka sig på, ingen kåda på fingrarna och inge feeling. Det finns ingen charm i det. Jag älskar grandoft, kunde spendera en hel dag under granen bland alla paketen.

Lycka

Ååh det gick så BRA! Nu vill ja bara tillbaks till scenen och spela det igen och igen och igen. Vi har haft så roligt med den där teatergruppen att jag vet inte vad jag ska göra nu :(. Efter jullovet (det är JULLOV!) ska vi samlas och titta på den tisammans! Allt är bäst, bäst, bäst.
(Utom att solen skiner och det ser ut som april fast det är 21 december. men det får man ta, solen skiner iaf!)

Tomorrow, my friend, tomorrow

image133


Idag har jag bakat, paketerat julklappar och varit på mitt gamla lågstadiets julfest. Nu känns det verkligen att det snart är julafton! Granen tar vi in imorgon. Allt pyssel har nästan tagit mina tankar från teatern imorgon, men bara nästan. PANIK. Men en bra panik, om ingen gör bort sig totalt så kommer showen att vara helt super! Allttihopa ska också videofilmas så man senare kan titta och minnas. Jag kan inte vänta! Herregud, det är imorgon. Om tolv timmar är vi i full gång med att spela teater inför 400 människor. Gaahhh!


Julfest

Tjohoo! Julfest i övermorgon. Panik - det är supernervöst inför teatern! Hoppas allt går bra, teatern är så super. Nu måste jag fixa lite julkort och laga färdigt några julklappar, ska sätta in bild sen på klänningen jag ska ha på julfesten. Imorgon blir det nog inge bloggande, det är generalrepetitioner och man vet aldrig hur lång tid det tar. :D Trevlig kväll!

Tomten - Viktor Rydberg

Midvinternattens köld är hård,
stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård
djupt under midnattstimma.
Månen sänker sin tysta ban,
snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken.
Endast tomten är vaken.

På tal om julstämning.

Julstämning

image126 image125
image127 image128
image130 image131

Kommande vecka blir det inte mycket bloggande, har teaterövning varje dag, det blir så rolit! Hoppas slutresultat sen faktiskt blir bra, jag kan inte vänta till julfesten. Har ännu mycket julklappar att göra och julkort att skriva så veckan blir nog ganska stressig. Men sen blir det jullov, så skönt! Första julkorten har ren kommit med posten och jag satt massor med julpynt opp idag. På veckoslutet köpte jag de sista julklapparna, hittade massor med bra saker. Det är nästan roligare att ge bort julklappar än att få dem, speciellt om man vet att man hittat något superbra till den personen man ska ge klappen åt. Ååh, jul, jul, JUL !

Dagens mundering

image110  image111

Nu: provläsning!

I seem to have lost my vest

Jag tänkte lägga upp en dagens mundering bild här men jag kan inte hitta de kläder jag hade på idag. Nu sitter jag här i mjukisbyxor och en stor t-skjorta och funderar över var min väst är. Jag hade så fina kläder idag till skolan och jag skulle så gärna ha tagit en outfitbild. Men ja hittar inte den där västen! Måste kolla om jag av någon konstig andledning lämnade den i skåpet i skolan. Ifall det är så kommer det en bild imorgon.

Nu börjar jag faktiskt bli lite sur. Det har inte varit sol sen jag vet inte när och jag protesterar. Dessutom ska det inte vara +10 grader i december. Jag går med på mulet, ifall det kommer SNÖ, okej?

Det går bra med teaterövningarna på skolan, på julfesten visar niorna alltid en teater, och det är så rolit att jag vet inte hur jag ska sitta! Alla pratar och skrattar i mun på varann och teatern blir helt superkul, det är tungt att först vara i skolan från 8-15 och sedan ännu två-tre timmar på teaterövning efter det, men det är så värt det! Åå, vi har så roligt. Är bara lite orolig över hur vi ska hinna, det är bara knappa två veckor kvar. Nå, nu går det väl vägen.
Nu ska jag sova iaf, jag är dödstrött. Gonatt på er!

Det är svårt det här med rubriken

Igår fyllde min blogg fyra månader. Glömde gratta födelsedagsbarnet, men jag tror att det är okej. ;)
Idag har det snöat mycket och jag är så glad. Det måste vara snö på julen, det är ju inge juligt annars. Det är så bra när det snöar, man vill ju bara sätta på sig yllesockor, mysa i soffan, titta på film och dricka glögg. Vad jag tycker om julen.
Ser framemot torsdagen och självständighetsbalen, det är så roligt att sitta och titta på klänningarna, och det är så högtidlig stämning! Det kommer att vara ännu festligare nu än tidigare eftersom Finland fyller 90 år. 
Vi har temavecka i skolan med bland annat gamla krigsveteraner som berättar om kriget. Det är mycket mäktigt att få höra gamla människor berätta, och att faktiskt försöka leva in sig i deras upplevelser. Jag blir lätt rörd t.ex när jag ser på film, och nu när man visste att det faktiskt är påriktigt, människor som mist sin familj eller vänner i kriget, hade jag inte långt till tårarna. Det är så stort och påtagligt, hur hemskt det verkligen var. Dessutom är det fortfarande så nära, till exempel min morfar var med i kriget. Jag blev så arg när det var såna som bara satt och pratade och skrattade undertiden veteranerna berättade. Man borde visa respekt och tacksamhet till dehär människorna, som kämpade och visade riktig sisu. Man får inte glömma.
Det blev ganska tungt det här men det är en viktig sak tycker jag.

Städning pågår

För tillfället håller jag på att städa och spara alla filer och foton ner på CD-skivor. Har köpt ny dator och när allting är klart och sparat ska den bli installerad. Om jag klarar mig utan problem kommer jag säkert att blogga på en ny dator imorgon (annars kan det hända att det blir en liten paus). Hoppas på det bästa, troligtvis händer det inte nånting konstit. Jag är nu inte precis expert på teknik men pappa hjälper.
Idag spenderade jag hela dagen i butiker, köpte en svart, festlig kjol som jag ska ha på operan på fredag (vi ska se Nötknäpparen). En stor mörkturkos tröjklänning följde oxå med (från Benetton) och en silvrig klänning som troligtvis kommer att användas på nyårsafton. Bilder kommer imorgon (ifall allt går bra).
Trevlig kväll!

(det blev mycket parenteser)

RSS 2.0