barbent


Idag såhär. Klänning mormors gamla, bältet nytt, stora guldiga örhängen i öronen som nästan inte syns på bild och premiär för bara ben i skolan! Imorgon sista skoldagen och så har åter ett skolår gått. Ikväll ska jag ut och äta med redaktion, ser fram emot det. Ha en bra-ig torsdag!

dö ej i förtid pga tråkigt hår

Ok. Nu har jag kommit en liten bit över min jag-kommer-att-sitta-hemma-hela-sommaren-och-inte-ha-något-att-göra-och-mögla-ihjäl-mig känsla. 

Istället ska vi tala om hår. Jag byter frisyr hemskt ofta. Jag har haft ner-till-midjan-långt, helt snaggat kort och alla längder där emellan. Blond, rödhårig och brunett. Permanentat och rakt. Om ni hittar på något mer man kan göra med sitt hår så har jag säkert gjort det också.
Nu just befinner jag mig i en störande lappa-på-mina-misstag fas. Det röda håret jag hade i vintras blev inte den nyans jag hade tänkt mig, det var mycket mörkare rött då jag istället skulle ha velat ha knallrött hår. Jag färgade det en gång till och fick fortfarande inte det resultat som jag ville ha, en nyans jag hade för ett par år sedan.
Då bestämde jag mig för att jag ville ha bort det, blonderade färgen och använde allvärldens blåa schampon(för att få bort den gulaktiga nyansen). Jag ville växa mitt hår till en pagefrisyr, men när jag väl hade kommit nästan så långt var utväxten så störande (fast den inte var så tydlig störde det ändå) att jag permanentade håret. Utväxten syns ju mycket mindre i lockigt än rakt hår.
Tyvärr blev lockarna inte heller bra enligt mig, frissan använde ett svagare medel då mitt hår redan var ganska behandlat och det sket sig säkert just därför. Så hade jag ett halvlockigt fågelbo, som jag försökte få lockar av, en tid. Nu har jag haft mitt hår rakt hela tiden och försökt komma på olika frisyrer. Enda positiva med permanenten är att jag tror att mitt hår har mera volym när jag först sätter i en mousse och sedan blåser det rakt nu, då jag har de där halvlockarna "där under" än om jag skulle ha helt och hållet rakt hår. Nu är min plan då alltså att steka mitt hår i solen i sommar så att det sista av den rödaktiga färgen skulle försvinna och jag skulle få tillbaks min ljustljustblonda riktiga hårfärg. Och så skulle det gärna få växa en hel massa på tre månader också.
Det är konstigt egentligen hur jag har börjat göra något med håret nu, förut var det all fokus på kläderna och håret sen bara på något sätt, det kändes inte viktigt med någon egentlig frisyr. Jag ville helst ha en sån klippning att jag inte behövde göra något åt håret överhuvudtaget. På samma sätt som jag inte heller använder smink nästan alls. Men nu har det blivit roligt att pyssla med håret lite faktiskt!

Tyvärr är det inte så hemskt stora variationer jag kommer på då jag ändå inte har så mycket längd att jobba med. Allt uppsatt med spännen, hårband och rosetter, allt uppe i en knuthög på sidan av huvudet, vridet som en krans runt huvudet och lite sånt. Men har ni några bra tips på frisyrer för halvkort halvlångt hår, sånt som slutar lite ovanför axlarna?

På tal om frisyrer. Har någon erfarenheter av Björn Axén-seriens plattänger eller locktänger? Volumemastern verkar hemskt många ha, men är det någon som vet om de andra apparaterna? Jag skulle vilja köpa en ny både lock- och plattång, det måste ju ändå bli bättre resultat med en lite dyrare än med en som kostat cirkus tjugo euro. Sätter man mer pengar på hårgrunkor vill man ju dock veta att det man köper är bra. Så är de det?

Det är förövrigt hemskt farligt för mig att se människor med fint kort hår, fint rött hår eller liknande grejer. Jag slutar inte min tankegång vid patetiskt drömmande om frisyren utan jag ber frissan ta till sax och färg genast. Ibland livsfarligt som sagt, men oftast bra. Håret växer ju, tänk sen att ligga där som åttiåring och komma på att man har haft samma mellanbruna mellanlånga hår med mittbena hela sitt liv. Då dör man nog bara av den insikten!

Jahjah nu har jag pratat färdigt om hår. Blir hemskt mycket glad om någon har några tips!

hejhej

insert 14 A4-sidor med i-landsgnäll här. måst allt vara så skit när de just blir sommarlov? FAN.

plus minus noll

- greklandresa inhiberad
-brännt mig och liknar en ljusröd gorillaröv i ansiktet

+första gymnasieåret över
+två klänningar påväg till mig från dorothy perkins


tyvärr väger inte plusen upp minusen då jag såg fram emot grekland så jävla mycket.

goofy green


Goofy green sa lillebror när han såg mina naglar. Jag är beredd att hålla med. Men coola eller hur!
Provet gick bra, underbart väder ute och möte på tidningen senare. Provveckorna borde ju vara det jobbigaste men egentligen är de den lättaste delen av skolan. Ett prov per dag och så slutar man alltid tidigt och speciellt den här veckan är det urskönt, hade prov idag och sen ett på onsdag, men tisdag,torsdag och fredag ledigt! Nästan sommarlovskänsla.

hur gör man


Hur gör man när man såhär på nattkvisten inte får sömn och längtar så man dör till något som varit och aldrig kommer igen? Imorgon franskaprov och det är just där de bruna benen befinner sig. I Frankrike, nedgrävda i sanden på en strand vid Medelhavet, den sista kvällen av de kanske finaste tre veckorna någonsin. Jag vill jag vill jag vill dit.

glans i solen

Resultatet av den gröna kakan! Mamma bakade insidan och jag dekorerade utsidan.

Gröna kulorna glänste i solen! Jag tycker inte om kaka, faktiskt. Inte alls överhuvudtaget, har aldrig tyckt om det. Men de är desto roligare att baka då de blir så fina! Receptet på den här finns i nya Birkatidningen, så det är bara att gå till matbutiken och söka den. I tidningen hade de garnerat mycket mindre, men jag tycker det är finare med mer grejs ovanpå. Alla tyckte att den här var supergod, så det lönar sig att prova, dessutom är den ju så underbart fin och somrig! Jag tycker förresten inte om kaffe heller, så det blir inte mycket fika för min del. Jag älskar dock kaffedoften, så jag sitter gärna med när andra dricker kaffe och äter kaka!
Idag var en perfekt familjedag. Det är ju bra då det var morsdag! Vi har firat mamma och famo här hemma, ätit god grillmat och suttit flera timmar i solen på terassen och njutit. Hela kvällen har jag varit ute med lillebror och kastat frisbee, spelat korgboll, spelat badminton, åkt rullskridskor i garaget... det är skönt att det ibland är sånadär fina dagar!
Nu ska jag fixa måsten och sedan skriva lite. Ha de bra!

Grön kaka

Idag är det morsdag och det ska bakas grön kaka. Inatt bröt jag min inspirationsbarriär och skrev en kolumn. Frid och fröjd!

göm saxen

Det är dött här på bloggen. Jag har massor med inspiration, men får inte riktigt ner den i något konkret, varken på papper, här på bloggen eller i kläderna. Nu har jag i alla fall städat ordentligt i mitt rum, det brukar hjälpa. Jag kan inte riktigt koncentrera mig om jag inte hittar bland alla sakerna, speciellt om klädskåpet är upponer. Massor att göra nu, både skrivjobb och skolarbeten. Proven börjar om en vecka. Får bara försöka tänka att det endast är en provperiod kvar innan sommarlovet. Sommarlov? Sommarlov! SOMMARlov. SommarLOV. Minns ni?


Jag är farligt inspirerad att klippa kort hår! GÖM SAXEN.

regn imorse, det var fint


Till födelsedagspresent fick jag en filmkasett till denna! Sommaren 2009 ska förevigas i polaroidbildsform.

Sjuttonde första maj


Igår var det min födelsedag! Vi hade picknick på Sveaborg, favorit i repris.

Det var fantastiskt väder!

En massa mat hade vi med oss.

Wilson, omvärlden, omvärlden, Wilson. Birkatips: när det blåser på picknicken, använd en hel ananas som tyngd i filthörnet.

Petra var blommig och sötast!

Jag var blommig och prickig och pastellig...

.. och glad!

Vi matade ankorna.

Precis som förra året var det svårt att tända muffinsljusen i blåsten i år igen! Efter en halv tändsticksask gavs det upp.

Jag fick en present!

Vi ballonghoppade.

Till efterrätten måste Wilson dö.

Han blev flådd levande. Med en skrämmande stor kniv.

Insert sommaren är kort nynnande här.

När sista muffinsen var uppäten...

...tog vi färjan tillbaks till fastlandet!

En finfin dag.

RSS 2.0