all saints


Så! Halloweenmaskeradfestinbjudan på kort varsel och jag tog till det enda vi hade hemma-en hatt och en cape mamma sytt åt mig i lågstadiet då jag senast var på maskerad. Åh vad roligt det ska bli ikväll!

Mycket smink. Liten spindel.
Nu ska jag äta och sedan iväg och bli ihjälskrämd av skräckfilmer och andra utklädda människor. Ha de så fint ikväll!


hattifnatt


Idag hade jag på mig jeans till skolan för första gången under hela min gymnasietid. Jag undrar: tycker jag faktiskt som jag tror att jag gör just nu, att jeans är helt fina och praktiska att ha ibland? Eller har även jag sent om sider blivit hjärntvättad mot min vilja till normen att bära dessa obekväma blå buntar? Hur vet man vilket som gäller?
Hilkka Olkinuoras föreläsning idag var så otroligt bra. Det enda jag kan tänka nu är att ju mer jag lär mig och ju större kunskap jag får desto bättre förstår jag hur lite jag egentligen kan. Och hur otroligt mycket intressant och fantastiskt det finns att fortsätta lära sig mer om.
Hur gör man när man är nyfiken på och intresserad och fascinerad av det mesta och vill läsa alla ämnen och jobba med allt? Vad ska man då bli när man blir stor?

snälla snälla snälla

Att vara snäll är så underskattat. Både att vara snäll mot sig själv och mot andra. Det är bara dryg attityd, hakan i vädret och hårda armbågar som duger verkar det som ibland. Idag har jag i alla fall varit snäll mot mig själv. Ätit blåbärspaj och druckit mjölk, läst bra bok och inte fixat måsten. Bäddat sängen fint så att det är mysigt att gå lägga sig nu. Det behövs ibland då det mesta känns hårt och kallt och svårt.
Fullt program hela dagen imorgon med psykkaföreläsning efter skolan och frissa på kvällen. Lika lång dag på fredag då jag jobbar efter skolan hela eftermiddagen och kvällen eftersom det är inventarie på matbutiken. På lördag är jag ledig så då måste det hittas på några upplyftande trevligheter. Natt på er!

p.s. jag har inte glömt era önskeinlägg! det kommer, det kommer. d.s.

skär aprikos

Idag var världens onödigaste skoldag, 10-12 och bara gympa. Jämngrått väder ute. Nu massor med saker att göra, skriva artikel, börja på engelskaprojekt om Watergate, börja på finskaessä, städa... blablabla.
Det var super i Stockholm, GÅ SE HAIRSPRAY ni som har möjlighet, den var så otroligt bra! Jag har aldrig skrattat så mycket och så högt åt någon teater/film/musikal som åt Lassgård i Hairspray. ÅH! Vidare så kunde jag ha tillbringat hela veckoslutet enbart i Beyond Retro, om man inte har ett plan att hinna till: hur kommer man ut ur butiken? Jag tog inte många bilder alls på resan men några foton blev det från Beyond Retros provrum. Jag ÄLSKADE den här bakelsen, men den var lite för stor. Och när skulle jag ha en aprikosrosa klänning med massa volanger? ...typ varje dag.

Men den fick stanna kvar. Istället hittade jag en perfekt five o'clock tea-klänning som ni får se en annan gång! Hejdå aprikosrosatyllvärld nu måste jag tillbaks till den jämngrå verkligheten.

estocolmo

Nu åker jag till Stockholm med mamma på halv-extempore weekendresa! Fullt program med shopping, teater, 2hand, bio och restaurangbesök. På söndag ses vi åter!

något nytt under solen


Skinnpaj måste vara det konstigaste rikssvenska ordet. Det här exemplaret kommer i alla fall från Lindex, jag har gått och fingrat på den flera gånger men tyckt att femtio euro är fasligt dyrt. När det kom hem en -30% lapp på posten traskade jag iväg och köpte läderrocken för trettifem euro och det var den värd.

Hembakta cupcakeskjolen, randig topp och mammas leomönstrade tröja som halsduk. Ballerinorna med stora rosetter är köpta på loppis och paljettgummibandet är perfekt i midjan på alla outfits. Nu ska jag laga höna med kokosmjölk, currypasta, sesamolja, grönsaker och nudlar. Ha en bra dag fina ni!

rauhaa&rakkautta

För länge länge sedan skrev jag ett inlägg om bernies, St Bernhardshundar, då vi varit och tittat på rasen på en kennel. Efter många om och men, kullar som inte blev till och andra små bekymmer, föddes våran valp för dryga tre veckor sedan. Igår efter att jag jobbat klart åkte vi till kenneln och tillbringade en timme gosandes med sju små mjuka valpnosar. Vår valp kommer från kennelns R-kull och heter på finska rauhaa ja rakkautta, fred och kärlek. Det känns som att namnet prickade ganska rätt. Hos oss kommer hon att heta Bella, här två veckor gammal:

Hem till oss kommer hon i mitten av november. ÅH.


havi havi havi

Igår var en fixardag. Jag lagade supergod mat med sej, spenatsås och soltorkade tomater, började flera olika pysselprojekt, var på länk, städade, tog tag i skrivandet av mail och ringandet av samtal. Idag har jag varit på jobb i dryga åtta timmar, hu, och nu är jag lite halvdöd här hemma. Fast det positiva med jobb på veckoslutet är att dagarna känns mycket längre då man stiger upp så tidigt! Och så är det ju inte fyskam med dubbel timlön på söndagar... Helt nattsvart ute förresten, förstärker känslan av att klockan är mitt i natten, trots att den bara är sju!

Pysselobjekt för tillfället! Farligt att lämna vanliga vita t-skjortor i mitt synfält, den här har fått rynkade axlar och paljetter, och mer paljetter ska det bli. Det prickiga där under är en kjol som jag ska korta av och kanske sy en rosett på. Prickigt och plisserat! Så fint. Ni ska få se båda plaggen bara de blir färdiga! Nu te och en film lite senare och kanske lite paljettknåpande och sedan tidigt i säng. Och bara vara litelite avundsjuk på en fantastisk vän som just nu flyger någonstans i luften mellan här och Japan.


bonjour mon amour


Paljettgummiband i midjan och lite paljetter varvat med rosetter på baskern.


Så mycket mer behövs det inte.

my last polaroid blir my latest polaroid

Nu kan man sluta spara och hamstra, de börjar tillverka polaroidfilm igen! Åh vad roligt. Här är några finfina bilder tagna med min farmors polaroidkamera i sommar.


jag vill ha

långa kavajer
högmidjade kjolar
lösa klänningar
mysiga tröjor
roliga västar
lappade jeans
grova vinterkängor
stora skjortor
mönstergalna leggings
några bra cdskivor
en bloggadress som funkar

tack på förhand.

yeaaaaah baby

Just nu håller jag på att gå igenom kläder som ska säljas på loppis imorgon. Det är lite sorgligt, för där finns en hel massa jag hemskt gärna skulle vilja ha kvar, men det går inte. Kläderna är alldeles för stora.
Igår lämnade Frida en kommentar här hos mig och undrade om jag gått ner mycket i vikt, och jag tänkte att jag nu äntligen ska skriva det här inlägget som jag tänkt skriva så länge! Svar: JA. Jag har gått ner en hel massa i vikt. Någongång under förra vintern bestämde jag mig för att sätta mitt jävlaranamma in good use och jag, som då var kurvig, började gå ner i vikt. Siffror får ni inte men bilder desto fler!
För nästan ett år sedan var ett av mina absoluta favoritplagg en svart, högmidjad kjol med mycket volangigt chiffongtyg. Lite såhär såg det ut då.

Idag provade jag dendär outfiten igen. Och då, ja då såg det ut lite såhär.

!!!
Och NU. Nu är det bara att lyfta upp kjolen och så är jag (efter att ha satt på ett par byxor) good to go i miniminikort "klänning" som ej rekommenderas när det blåser!

För mig att nu kunna gå i butiken och faktiskt plocka åt mig en 38 är helt för fantastiskt för att vara sant. Jag smygprovar kläder i H&M som är urfula bara för att jag blir så lycklig av att storlek 38 passar mig. Det är väldigt, väldigt annorlunda än förut, då jag snarare undrade om det överhuvudtaget finns en tillräckligt stor storlek åt mig. 
Jag håller för tillfället på att bygga upp en helt ny garderob, eftersom plaggen som fortfarande passar mig går att räkna på en hand typ. Samtidigt som det är roligt att få och kunna köpa en massa nytt och fint är det också svårt då man måste hitta allt på en gång och jag är ganska kräsen av mig. Men men, jag har fortfarande en massa prislappar att fästa inför imorgon, så nu återvänder jag till mina högar av kläder som ska säljas. Och tar farväl, snyft. Ha en fin lördagkväll!


snöblandat regn

När väderleksrapporten lovar två grader och snöblandat regn måste man väl acceptera faktum och inse att det äro höst. Snöblandat regn. Det kanske inte finns några värre ord i hela det svenska språket? Men här ska inte deppas för äntligen, äntligen är provveckan slut och nästa vecka är helt ledig förutom några ynka skoltimmar på onsdag! HALLELUJA.
Idag tillbringades merparten av dagen i helfantastiskt sällskap och jag blir så glad så glad så glad av att ha såna fina vänner. Ett stycke svart vinterkappa inhandlades, ett köp som jag tror att jag kommer att vara nöjd över. På söndag ska jag och sälja på loppis och imorgon ska det förberedas en hel massa! Åh jag är så inspirerad och pysslig just nu och jag älskar att jag faktiskt har tid. Jag ska fixa en massa, sy, det har jag inte hunnit med på jättelänge och skriva! Så mycket inspiration. Underbart! Ha en fin fredagkväll hörnini.

ibland vill jag klä mig såhär...


..men då är det alltid någon kjol eller klänning som hamnar i vägen för mina planer.
Dagens sanning nummer ett: när man inte vet hur man ska matcha är det bara att kombinera så fult man någonsin kan och så mitt i allt är man hur snygg som helst. Och nummer två: mängden skit i livet är alltid konstant.
Förresten. Jag märkte just att den här outfiten består av lillebrors jeans, mammas skjorta, farmors kavaj och mormors filt. Observera dock att skorna är mina egna.
Nu provläsning. Hoppas det blir lika fint väder imorgon som dom lovar.

höstlöv

Nu är jag hos famo, har ätit god mat och ska snart bege mig hem i solskenet. Nätet hemma är sönder, jag har jobb på veckoslutet och dessutom är det provvecka nästa vecka så det blir nog inge bloggande nu i helgen. Ska ta fina höstbilder istället och så hörs vi igen på nästa veckas sida, när jag inte sitter med näsan i en skolbok och när nätet fungerar igen. Ha det så fint!

RSS 2.0