o captain my captain

Varje gång jag ser en fantastisk film tänker jag att jag borde göra det oftare. Som idag till exempel, då vi såg Dead Poets Society på psykkan. Den är så otroligt bra, jag hade fullt upp med att inte börja storgråta i slutet! Vilka är era favoritfilmer? Tipsa mig!

Den här veckan har det varit lite inspirationstorka på outfitfronten, men så såg jag ut i måndags! Nu ska jag äta melon och läsa till proven.


snart vinter

Vet ni vad det känns som just nu? Jul. Jul och vinter. Jag vet inte varför. Kanske för att det är så mörkt ute. Åh vad roligt! Snart blir det vinter.
Jag har haft en massa för mig hela veckoslutet och nu i början av den här veckan. Förra veckan var vi lediga från skolan torsdag och fredag, men jag hade fullt upp med att fylla i utbyteselevspappren, göra intervjuer och skriva artiklar, läsa en massa för skolan, att det egentligen kändes mer som arbetsläger än ett långt veckoslut. Och nu fortsätter det bara med en massa grejer som ska vara gjorda, mest skolarbeten.
Idag hade vi en superintressant psykkaföreläsning om beroende! Jag ångrar att jag inte haft fler psykkakurser, jag hoppas att jag kan få in några trots utbyteselevsåret.
Provvecka om mindre än en vecka, hjälp! Och då måste alla extrauppgifter lämnas in innan proven och så har jag jobb ännu på veckoslutet före provveckan börjar. Stön. Men det är nog helt roligt i alla fall, med jobbet alltså, provveckan inte så hemskt mycket. Jaja. Ska återgå till mitt socialpsykologiska bokreferat. Suck. Ha det bra hörni!

om det vore fabulös fest ikväll



Skulle jag gå iklädd lite så. Men det är en helt vanlig torsdag och istället väntar hissaläsning och skrivande av utbyteselevsessä till min kommande värdfamilj. Inget fel med det i och för sig, men tur nog kommer även fabulöst sällskap i form av Tessu att besöka mig och göra denna dag mycket roligare. Ha de bra!

då och nu

Vissa outfits bara funkar och funkar och funkar. I all tid och evighet.

Vänster bild: jag igår. Höger bild: jag för nästan exakt två år sedan, 22.9.07. Vad länge jag har bloggat! Och den där klänningen är fortfarande så fin så fin.

Dessa damp ner i postlådan idag. Hur kan det behövas så mycket ifyllda papper för att man ska få åka som utbyteselev? Och eftersom jag sökt så sent har jag mindre än en vecka tid på mig att fylla i dem och skicka in dem, pappren måste vara i Frankrike redan 1.10! Så nu stavas panik på grund av följande: ifyllning av utbyteselevspapper till måndag, psykologikursens inlärningsdagbok ska skrivas till imorgon, artikeldeadline för ändringar på en artikel är också imorgon, en annan ny artikel ska vara skriven till måndag, moddabok till kursen ska vara läst på tisdag, proven börjar om sisådär en dryg vecka och och och ... det skulle vara så mycket roligare att inte göra något av det där idag. Förutom utbyteselevspappren, dem blir det roligt att fylla i tror jag. Åh. Det är väl bara att ta sig i kragen. Ha det fint så länge!

hejhej

Jag har jobbat på veckoslutet, både lördag och söndag. Det gick förvånansvärt bra, bara småa missöden, trots att det var första gången jag satt i kassan. Dessutom har jag läst hissa och varit på länk och städat och grejat så mycket att jag blir trött bara jag tänker på det. Idag var jag i skolan, sedan på möte på tidningen och efter det blev det pizza med tre finfina damer som jag bestämt måste träffa oftare! Men nu franskaläxa, och imorgon mer bloggande.

det gamla svarta


Modevärlden borde ju vara den mest kreativa och mest fantastiska av alla. Ändå blir jag lika uttråkad varje gång jag läser någon tidning med de NYA hösttrenderna. Fråga: När slutade de nya hösttrenderna vara nya? Jag irrade nyss in mig på Lindex finska hemsida av alla ställen, och började läsa på deras "Fråga stylisten"-spalt. Första frågan är - självklart - vilka är måstena i min höstgarderob? Och stylisten svarar "En kort svart mc-jacka i läder, smala byxor, kort tight kjol, en stickad klänning, en kavaj och en stor tröja. Allt får gärna vara i svart eftersom det är höstens must-färg". När var svart INTE det nya svarta? En annan fråga lyder: Vad kan man absolut inte bära i höst? Och stylistens respons "70-talets romantik och folklore är inte inne och inte heller breda byxbuntar, men på rätt kändis eller person kan även dessa vara snygga". På RÄTT KÄNDIS ELLER PERSON? Och så kommer det klassiska vad är höstens innegrejer och så rabblar stylisten upp svart, nitar, svart, svart, svart och glömde jag något jo just det SVART!
Vilken höst talar den här stylisten om? Höst 2009? 2008? 2004? När någonsin var det inte begravning från och med september till april? Och ja, såklart får man klä sig i svart om man vill det och ja, såklart kan svart vara helt otroligt snyggt men måste det vara den enda färgen värd att basunera ut? Och vill den här stylisten verkligen att alla ska gå klädda helsvart hela hösten? För det är RÄTT?
ÅH. Jag protesterar. Hellre lite mångfärgat prickigt, zebramönstrat, turkost och oranget än helsvart tycker jag. Så det så.


Jag insåg nyss att detta måste bli en kolumn till tidningen. Japp.

kassatant

Jag fick jobbet! På matbutiken. Så nu ska jag sitta i kassan och stå i köttdisken och helst inte göra bort mig totalt på veckoslutet. Tjohoo! Klart slut.


idag

Jag stressar som vanligt över allt som bara går att oroa sig över. Imorgon presentation på moddakursen om Christiania i Köpenhamn. Efter skolan ska jag på arbetsintervju till en matbutik, hoppas hoppas jag får jobb! På torsdag ska jag själv intervjua till en artikel som har deadline nästa veckas måndag. På fredag fortsätter intervjuandet, men då är det jag som ska bli intervjuad av STS om utbyteselevsåret, den grejen flyttades från idag till fredag. Och allt detta kan man alltså gladeligen vara nervös över!
Men jag har fått gjort lite nyttiga grejer idag också. Beställt loppisbord till en söndag om ett par veckor, varit ute och sprungit och halvdött pga dålig kondis, läst på böcker till franska- och moddakurs... Jaja. Imorgon blir det något mindre hjärndött, med mer tid och mer inspiration. Ha de bra!

nån annan dag



De nya rosettballerinorna från loppiset i lördags!


Iina i Spanjen

Åh. Just nu sitter min finaste Iina i flygplan påväg mot ett helt år i Spanjen. Jag och Iina kunde inte vara mer olika, och vi träffas sällan eftersom det ligger en hel del kilometrar mellan oss även då vi båda bor i Finland, men på något sätt vet jag att vi ändå alltid kommer att vara vänner. På sätt eller annat. Och det är ganska fint, eller hur? Här är en av mina favoritbilder från språkresan till Oxford år 2007, där jag träffade Iina.

Jag, Riina och Iina på en glassbar i Oxford. Jag kanske aldrig har skrattat lika mycket som åt en orange pudel som visade sig vara en peruk som visade sig vara orangea lurviga strumpor som rörde sig utanför fönstret på den där glassbaren den där kvällen i Oxford. Åh vilka fina tre veckor i England det var!

paljettrosett


Idag såg jag ut såhär både på loppisgrävning och utbyteselevsinffon. Jag älskar dom där höga stövlarna, allt ser bra ut med dem, och alla småtråkiga leggings+tunika-kombon blir mycket finare och intressantare tillsammans med dem. De kommer att användas ungefär varje dag hela hösten tror jag bestämt. På Sandvikens loppis hittade jag ett par ljusröda elefanter till örhängen och ett par lite slitna men fina mommoballerinor med stora svarta rosetter. Fint!

Påväg tillbaks mot centrum från loppiset hittade vi några secondhandboutiquer och tittade in. I Ruutu Rouva fanns en u-n-d-er-b-a-r klänning med lila och turkost, men den kostade 120 euro. 120 euro? Vad är det liksom? Den var dessutom handsydd och inte av något sk. fint märke? Men åh vad jag skulle ha velat ha den i alla fall. Jaja, nu måste jag börja på skolprojektet om Danmark ifall jag överhuvudtaget ska ha någon chans att bli färdig till måndag. Ha en fin lördagkväll!

infomöte

Idag var jag då på info om utbyteselevsåret och det var verkligen bra att jag gick! Nu är jag mycket mer pepp och ivrig och förväntansfull och nöjd och glad och allttihopa att jag valt att åka. Dessutom fick jag veta att ifall jag skulle vilja stanna ett helt år är det möjligt att ordna i efterskott, vilket är superroligt ifall allt skulle gå jättebra där i Frankrike. Så nu ska jag skriva essä om mig själv, fylla i papper och grejer och vara nervös inför intervjun på tisdag! Åh vad roligt.

du där

Idag är det fredag. Fredag. Det är svårt att inte le. Speciellt när veckoslutet för med sig mycket trevligt, som loppisgrävande med finaste sällskap, möte om utbyteselevsåret och tittande av Chanelfilm på bio med mamma! Efter den här veckan är jag helt slut, det känns som om jag hela hela tiden gjort något eller kännt att jag borde ha gjort något och dessutom har jag varit sådär halvflunssig, hängig och kämpat mot att bli sjuk hela veckan. Men nu ni tar vi igen det! För det är fredag. Fredag. Åh vad ja älskar de här onödiga inläggen som bara går ut på att skriva fredag flera gånger. Kram på er!

sommar i fem minuter till

Idag var det alldeles underbart fint ute. För fint för att inte förevigas. Alltså blev det en hel bildkavalkad, på fina kläder och fin sensommarsol.








Pas de panique

Idag blir det flere inlägg för jag har så många saker att blogga om. Det här är alltså början på en ny kategori och på ett smärre äventyr. Jag har nämligen gått och sökt en plats som utbyteselev i Frankrike! För första halvan av år 2010. På tisdag är det antagningsintervju och jag har redan fyllt i en massa blanketter, talat med lärare och studiehandledare. Jag har funderat på det här sen lågstadiet och går allt vägen sitter jag på ett flygplan påväg mot la France nångång i början av januari! Den här kategorin finns till för alla tankar och alla panikattacker och all fatta-hur-fantastiskt-det-kommer-att-vara-!!!. På tisdag är det då intervju och ett par veckor efter det får jag veta om jag blivit godkänd!
 
Åh, fatta hur galet! Ett halvt ÅR i Frankrike!
!!!!!!


Moas rosettävling

Hos Moa kan ni vinna en hel hög med underbara rosetter. Jag föreslår att ni klickar er dit! Jag skulle vilja ha dessa i håret...

...eller denna på en fin klänning...

...eller dehär för titta bara hur fina!

effektivt veckoslut

Vet ni hur skönt det är att äntligen, äntligen skicka iväg en färdig text som man funderat, skrivit och slipat på i månader? Sköööönt. Med många ö:n. Och lite spännande också. Det här veckoslutet har varit mycket effektivt, jag har skrivit kolumn färdigt och jobbat på en artikel, läst hissa så jag kommit ikapp efter att ha varit sjuk och borta en vecka, läst gegga lika mycket, städat, planerat projektarbete, ritat teckningar till konstkursen, klämt på dynor på hemtex, diskuterat liv och inredning med den här fina och ätit sjukt god mat. Lax och svamppaj och grejer. Vet ni vad som skulle vara ett dåligt slut på en annars fin helg? Att bli sjuk. Så fast halsen ömmar oroväckande mycket tänker jag inte få flunssa IGEN. Alltså ska jag ägna resten av kvällen åt te, finrexin och strepsils. Ha det bra!


birds of east africa


Just nu läser jag en bok som heter A guide to the birds of East Africa som är himmelens trevlig. Körde nästan förbi min busshållsplats idag för att jag läste så koncentrerat. Ibland tycker jag att det är svårt att välja bok i bokhandeln då det finns så otroligt mycket, hylla upp och hylla ner. Kan jag inte bestämma mig på basis av texten på bakpärmen tittar jag mycket på om frampärmen är fin. Denna bok hade en finfin pärm och var väl värda sina euron. Fattar ni att man får en pockarbok för mindre peng än en glossig tidning? Det tänker jag alltid på när jag köper en 8-9 euros tidning. Är det värt en, kanske till och med två, böcker? Allvarligt? Ibland är det det, ibland inte.

Idag såg jag ut såhär och kände mig fin. Det ösregnade på morgonen så då fick jag ta tråkigare skor för att inte förstöra dessa. Nu skiner solen. Och min klänning ser lite ut som birds of east africa tycker jag.

Idag var det konventsintagning i skolan (googlade och det heter tydligen nollning i Sverige? ville bara skriva det så att alla hänger med i svängarna). Är jag den enda som inte tycker att det är roligt att skratta ihjäl sig åt någon som sitter ensam i ett hörn och med gråten i halsen försöker tvinga i sig 20 knäckebröd eftersom det är vad hon fått som uppgift att göra? Eller åt någon som ska sjunga ensam för halva skolan på scenen i matsalen? Eller åt någon som måste dansa tiputanssi medan den håller föredrag?
För att då inte tala om kläderna, pojkarna skulle ha kjol, strumpbyxor, strings, håret bakåtkammat med smör, bikiniövredel, platspåsar på fötterna, medan flickorna skulle ha shorts, strumpbyxor på huvudet, plastkass som skjorta, hink som väska osv osv. Är det roligt? Ja, de såg galna ut, haha i en sekund, sen då?
Det är meningen att välkomna de nya ettorna till gymnasiet, ha roligt och få dem att lära känna varandra. De ettor som tycker att konventsintagningen är rolig är de populära, de som har en massa kompisar på de äldre årskurserna, de som redan har en massa kompisar även i sin egen årskurs. De som (åtminstone ser ut att) hata konventsintagningen är de som redan färdigt är utanför, och att göra sig löjliga över dem, få dem att känna sig skit, kommer knappast att göra att de får fler vänner, eller? Och så finns det den gruppen som blir hemma, anmäler sig sjuka för att de inte vågar komma. När ska de få ta del av denna fantastiska upplevelse där "alla ettor tillsammans har roligt"?
Då det var konventsintagning för min årskurs för ett år sedan gick jag till skolan, men hade inte på mig kläderna man skulle ha och deltog inte i programmet. Responsen på det var himlande ögon och sura miner, varför är du nu så tråkig som inte har kläderna? Varför är du inte med, det här är ju så roligt? 
Men för mig kändes det inte roligt.
Har ni haft någon form av välkomstgrej för nya elever i er skola? Har ni den uppfattningen att de flesta har roligt? Är det bara jag som är tråkig och tar det för allvarligt? I de flesta skolor är konventsintagningen förbjuden, den s.k. slavmarknaden likaså. Vi har tydligen både och på vår skola. Jag har svårt att titta på när tvåorna och treorna "tvingar" ettorna att göra en massa saker, eftersom jag fortfarande tycker att man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad, och jag skulle aldrig i världen vilja göra det ettorna nu gjorde. Men är det roligt, vad tycker ni? Om ni inte hade en sånhär välkomst/förlöjligande/gulnäbbs -grej när ni började gymnasiet eller någon annan skola, skulle ni ha velat ha det?

indiansommar

Idag kollade jag med kanslisten om någon kommit tillbaks med min rock. Icke sa nicke, däremot berättade hon att två andra personers rockar också blivit stulna! Vad är det liksom?
Idag hade jag inga inspirerande kläder, alltså får ni några bilder från länge sedan då det var indiansommar.

Tänk att man får så mycket turkost, fint och fransigt för bara 2.90 på Gina!


2 år

I två år har jag skrivit den här bloggen nu. Vilken galet lång tid! Firades idag med att min rock blev stulen. Fan ta dig som tog den, och hämta tillbaks den illa kvickt! Den var ju så fin, buhuu. Den försvann från skolan så jag hyser ännu små förhoppningar om att den skulle komma fram imorgon.
Ja, nu har jag inget mer att komma med. Imorgon är en annan dag.

RSS 2.0