i was a dancer all along

en anemisk frukost på flygfältet i helsingfors, lördagmorgon innan avfärd.
väl framme kunde det konstateras att paris var lite sådär magiskt som det brukar, fastän det regnade då och då.
lite magiskt var det att se denna tjej också, suddiga är vi som sig bör på lördagskvällen.
efter detta hände två kamerarelaterade incidenter värda ett utropstecken: för det första hittade vi en pocketkamera i metron (!) som vi dokumenterade hela söndagen på festivalen med, då vi inte behövde vara så rädda för att den skulle gå sönder. för det andra köpte jag en diana (!) och tog lite analoga bilder som ska framkallas snarast. därav är mer parisbilder på kommande senare. nu är jag hemma och tänker gå sova innan ångesten över att alla andra har flyttat, börjat skolan eller i allmänhet fortsatt sitt liv, slår in med full fjong.

väskpackning för hela slanten

det är några väldigt fina människor som nu på veckoslutet packar ner kjolar, rakhyvlar, gummistövlar och ett litet liv ner i några ikealådor och flyttar mer eller mindre långt bort för att studera. eftersom pampas måste vara ett av de värsta ställena man kan tvingas flytta till (inget illa menat) tyckte jag att man behöver en rejäl överlevnadsstrategi för att klara sig. det resulterade i att jag idag åkte till bästa mandi och överräckte henne en packning av smått och gott att trösta sig med då hemlängtan slår till. jag hjälpte henne att packa genom att tycka att hon är snygg i alla kläder och får inte lämna något efter sig, utom kanske den ljusröda sportjackan av frottetyg. själv har jag en väldigt liten packning på gång, ett handbagage som ska räcka för tre dagar i paris. flyger iväg i övermorgon! dock kallar siwa ännu en sista gång, för dagstur imorgon, så nu är det sängdags. gonatt på er!

gay, gayer, gayfilmclub

"alltså de finns påriktit int en enda fin bild på oss" ... höpönlöpön, klart det finns! som ifrån lördagsnatten till exempel.

aug 21 -11

livet har inte på länge varit så här helt för fullt, allting, massor, hela tiden, på en gång. det här veckoslutet har jag varit på kräftskiva och suttit på terass vid havet och hälsat en tjej välkommen hem med kaffe&glasskalas och varit på hemmafest bakom alla världens lador mitt i skogen och åkt in till stan spontant mitt i natten för lite dans och sedan suttit i en trappuppgång och talat med nyfunna bekantskaper från kalifornien och kört av och ann och varit hemma kanske fem minuter innan jag åkt iväg igen. nästa veckoslut blir det paris och jag kan inte vänta och allt snurrar på och jag hänger kanske nästan med i svängarna. hjälp! underbart. och den lilla ångesten över att inte ha något vettigt att göra detta år gräver vi långt ner under dessa minnen:


alltså tjejer och killar. en sån sommar det varit!

fortfarande bara ben

ljusgröna conversen ifrån frankrike förra året och en ny randig skjorta från zara. idag har jag haft en jättebra dag på jobbet, det har varit stunder då jag nästan ångrat att jag ska sluta. dessa stunder har dock varit mycket korta, och om varför det kan vara så väldigt fint att jobba i en matbutik, det ska jag skriva en annan gång. det jag istället borde plita ner nu är en cv och arbetsansökningar, men orka göra det liksom.
jag diskuterade bland annat min och andra tatueringar med många, många kunder idag, så här är den åter bara för att. och lite också för att jag tycker så mycket om skuggorna på väggen. nu ska jag köra iväg ner till kitö efter mamma för lite kvällssol och ett par av hösten stulna sommartimmar på stugan.

yawn prawn

valfria djupfrysta grönsaker, en zuccini från egna trädgården, räkor, nudlar, chilipasta och kokosmjölk ungefär (och ett stycke moses-hund som håller reda på kocken), det råddade jag ihop åt min familj någon dag förra veckan! nu ska jag iväg till stan för kalenderinköp och dejt med mandi, peppeppepp.

hur jag vill se ut i höst

chloe.com
imorgon ska jag åka till stan och köpa ett par gråa strumpbyxor och en kalender. allt jag behöver innan jag ska säga hej åt hösten. & projektet hitta-en-vettig-sysselsättning-för-mitt-mellanår börjar officiellt idag.

friday i'm in love

är tillbaka hemma efter en månad på stugan. skönt och vemodigt. imorgon jobb! mycket konstigt. och så har jag väldigt, väldigt stor längtan efter någon liten krumelur till på kroppen.

hej sommar, snälla, ge inte upp riktigt än


seven days a week every minute of the day

jag vill blogga om en massa saker, men jag tycker att det är så tråkigt med inlägg utan bilder, och eftersom jag inte kan fixa fotona här ute på stugan blir det alldeles för lite bloggat. men jag saknar det! en enda sak på listan över ting att se fram emot i höst: mer bloggtid (jaja, och kläderna lite också). förövrigt är det plättar och blåbär och båtturer och solning och bastu och simning och nätter i stan och en massa superfina människor som tar upp min tid sen ett par veckor tillbaka. åh så det har varit en galen och konstig och fin sommar! och den är inte över än.

om en bok

jag har nyss läst slut 'extremt högt och otroligt nära' av jonathan safran foer. det är en av de finaste och mest speciella böcker jag läst på väldigt länge. foer skriver om oscar, en pojke på tio år som har tunga skor för att han förlorat sin pappa i attentatet mot tvillingtornen i new york. genom hela boken följer läsaren oscars jakt på ett lås, ett lås som öppnas av en nyckel som oscar hittat i sin pappas rum. delar av boken består av brev från oscars farmor, brev från oscars farfar, historier oscars pappa berättat för oscar innan olyckan. jag älskar att följa de olika personernas tankevärldar. jag älskar faktumet att man inte riktigt alltid förstår hur funderingarna hänger ihop. jag älskar att texten i boken består av olika stora fonter, att den ibland har röda cirklar runt vissa ord, att den är fylld av svartvita bilder.  jag älskar att läsa om oscars idéer och jag känner oroväckande stor samhörighet med den här lilla killen.
"när det gäller armbandet som mamma hade på begravningen, så hade jag gjort det genom att förvandla pappas sista röstmeddelande till morsekod, och jag använde himmelsblå pärlor för tystnad, rödbruna pärlor för pauser mellan bokstäver, violetta pärlor för pauser mellan ord, och långa och korta avstånd mellan pärlorna för långa och korta signaler, som kallas för pip, tror jag, eller något sådant.  pappa skulle ha vetat det." "tänk om det fanns en apparat som kände igen alla som man kände? så att när en ambulans kom körande på gatorna kunde den ha en skylt på taket som blinkade OROA DIG INTE! OROA DIG INTE! om den sjuka personens apparat inte fick kontakt med apparaten hos någon han kände i närheten" ... "och kanske att man kunde rangordna personerna man kände efter hur mycket man älskar dem, så att om apparaten hos personen i ambulansen fick kontakt med apparaten hos den personen han älskade allra mest, eller den person som älskade honom allra mest, och personen i ambulansen var riktigt svårt skadad, och kanske till och med på väg att dö, så kunde ambulansen blinka FARVÄL! JAG ÄLSKAR DIG! FARVÄL! JAG ÄLSKAR DIG!"
" 'eftersom du är epidemiolog', sa jag, 'visste du att 70% av allt hushållsdamm består av mänskliga hudrester?' 'nej', sa hon, 'det visste jag inte'. 'jag är amatörepidemieolog.' 'det är inte så många.' 'nej. och jag utförde ett rätt fascinerande experiment en gång där jag sa åt Feliz att spara allt damm från ett år i vår lägenhet i en sopsäck åt mig. sedan vägde jag den. den vägde 50,8 kilo. sedan räknade jag ut att 70% av 50,8 kilo är 35,5 kilo. jag väger 34 kilo, 35 när jag är genomblöt. det bevisar egentligen ingenting, men det är konstigt. "
"pojken bad flickan säga 'jag älskar dig' i sin konservburk, utan någon ytterligare förklaring. och hon bad inte om någon heller, eller sa 'vad löjligt' eller 'vi är för unga för kärlek', hon låtsades inte äns säga 'jag älskar dig' bara för att han bad om det. istället sa hon: 'jag älskar dig'. orden gick igenom jojon,dockan, dagboken, halsbandet, lapptäcket, födelsedagspresenten, harpan, tepåsen, tennisracketen, sömmen i fållen på den kjol han en vacker dag skulle ha dragit av henne. pojken satte ett lock på sin burk, tog bort snöret och ställde upp hennes kärlek till honom på en hylla i sin garderob. naturligtvis skulle han aldrig kunna öppna burken, för då skulle han förlora innehållet i den. men det räckte för honom att veta att det fanns där."

RSS 2.0