Leka butik

Har jag gjort igår och idag. Fast det är butik påriktit! Det går bra på Stockmann, bättre idag än igår. Rolit är det också, att plocka fram bääbiskläder till bääbisar. Roligare än jag trodde. Och ju bättre man blir på att hitta saker desto roligare är det, för man kan hjälpa kunderna mycke bättre om man vet var allting finns. Förstås. Det är ju självklart, men iaf !
Nu blir det bara mycket kort inlägg och sen ska jag bada fotbad. Förstår inte hur kassatanter klarar av att stå alla dagar, hela dagen! Mina fötter är redan helt döda.
Mitt rum börjar arta sig, jag har redan gått igenom alla kläder, skor, väskor, filmer, böcker och lite av sakerna. Fast det ligger mycket kvar ännu. Men snart, snart.
Eftersom min inspiration är noll lägger ja in en mycket inspirerande bild, jag älskar den här outfiten!

image63

Första frosten

image50


Morgonstund har guld i mund

Speciellt när man blir väckt klockan 5 av sin hund som slickar en i ansiktet. Gläääh.
blogg.se vägrar att arbete med mig, allting går långsamt och inga knappar finns där de brukar finnas. får sätta upp bilder imorgon då, eftersom det tydligen inte går idag.

Stockholm i mitt hjärta

Å vad jag tycker om stockholm! Hela allttihopa, stämningen, butikerna, caféna... Det är en så vacker stad. Bilder kommer imorgon! Vi hade en superrolig kryssning, fast som alltid, borta bra men hemma bäst. Ändå. Kanske. Ännu en dag ledigt före skolan börjar igen. Ska sova läääänge så jag kanske orkar en vecka till för sen är det prao! Som om det skulle vara två veckor ledigt igen! Super. Ja men som sagt, bilder imorgon, nu ska jag se på film med mamsen.

alla vill till himmelen men få vill ju dö

image40

Tröja: Esprit
Klänning: Zara
Bälte: Mammas gamla
Leggings: Indiska
Skor: Bianco

superskön dag idag. fira höstlov, bara slappa med en kompis, titta på satc och äta choklad. wohoo! inga läxor, skola eller prov att tänka på. imorgon kryssning! jag är så glad. har haft shopping-abstinens, det är lång tid sen jag gått en ordentlig shoppingrunda, och nu ska jag göra det. både på båten och i stockholm. jei!
nu blir det planering av outfits, jag ska packa i min fina blåa läderväska, som inte blivit använd en enda gång ännu. ni ska få bilder sen efteråt! så; något inlägg ännu imorgon kanske men sen blir det tyvärr tyst ett par dagar. vad ska ni göra på lovet, ifall ni har ett sådant nu?

spegel, spegel på väggen där

image44

säg vem som sötast i världen är?


Tid

Tiden borde vara arkiverad olika för alla, någon människas dygn skulle vara 30 timmar, någons 15, beroende på hur mycket man har att göra. Men systemet borde vara uppbyggt på att alla ändå är på samma tid men att man på något sätt får plus-tid för det man verkligen vill göra. Som att skriva blogg, som att skriva brev till sina vänner, som att ordna sina kläder in i sitt nya klädskåp, som att ta det lugnt och leva. Istället för att helahelahela tiden ha något man måste göra. Ex: Idag har jag varit barnvakt hela dagen, okej, mitt eget val och det är superroligt och jag får pengar av det. Men jag är ändå nånstans och jobbar. Undertiden som Alice sov (världens gulligaste franska 2-åring; way to practise mina franskakunskaper!) läste jag som en dåre till finska prov.
Jag har ett prov på månda, ett till tisdag, och så har jag ett musikprojekt (igen vafan e d med den där läraren!) och två bokrecensioner. Det känns bara att det är för mycket. Mitt problem är att jag kräver för mycket av mig själv, jag menar, gör man sitt bästa så borde det räcka. Nej, gör man  sitt bästa så räcker det. Trycket att man måste vara bra på allt är ganska starkt. Det dummaste är att speciellt de där bokrecensionerna skulle jag vilja göra bra, med eftertanke och god tid för jag tycker verkligen om att skriva såna, men när det är så mycket på en gång.
Och egentligen ska jag inte gnälla, jag skulle inte behöva göra bokrecensionerna nu, de är först till om en vecka men sen har vi igen nya prov och jag skulle vilja få dem undan så att jag inte behöver använda tid till dem på höstlovet! Då ska jag på kryssning och sen ska jag träffa kompisar och bara njuta. Nå, det löser sig på något sätt, det gör det alltid.
Jag kände mej som världens gladaste imorse. Jag var sen, cyklade för full fart nerför våran backe, vinden isade i mitt ansikte, solen sken för fulla muggar, min halsduk flög bakom mig och jag bara skrattade högt för mig själv. Sometimes life is wonderful.

Spetspolisonger

image35

Resultat av mixtring med Photofiltre. Skjortan är mammas gamla Laura Ashley. Ljuvliga spetsar.
Det är ju kallt ute ju! Dags att märka kalla fakta, sommaren är förbi. Men ingen katastrof, den kommer igen, och nu är det höst! Tycker om höst. Och vinter med för den delen... egentligen tycker jag om alla årstider. De har alla sina saker som gör dem superbra. Så ingen panik. Nu ska jag skriva hussaprojekt om mat i Turkiet, sedan två stycken bokrecensioner, sedan läsa till två prov... Kill me, kill me now.

Medaljong

image33

Fick den av min gumor till konfirmationen, i den står mitt namn och datumet då jag blev konfirmerad. I'm loving it!

Eller?

Nu har jag varit hos frissan, och håret blev superbra! Kort i nacken och längre framåt mot sidorna. Inte alls vad jag hade tänkt, men jag brukar ge lite fria händer åt min frissa och hon klipper alltid så bra! Är jättenöjd. Ska ta bilder imoron och sätta in hit så ni får se. Jag brukar aldrig klippa likadan frisyr två gånger i rad, utan ändrar varje gång och min frissa säger att hon tycker att det är roligt att klippa mig när jag alltid vill något annorlunda än förra gången :D Inget tråkigt här inte.
Kan inte vänta tills jag får börja fylla mitt "nya" rum med saker! Mamma och jag skall till IKEA på onsda och då ska vi hitta en garderob åt mig. Golvet slipas på antingen onsda eller torsda och sen är det egentligen bara att börja bära in möblerna igen! Ååå, sen får jag sätta upp alla tavlor jag samlat på i eviga tider och ordna i garderoben och i de olika hyllfunderingarna... Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Eller?

Frisyrer; ett av livets stora dilemman

Jag är sjuk hemma. Inte så trevligt. Var på jobb igår hela dagen, på tivoli, gjorde ansiktsmålningar åt småbarn. Att stå eller sitta i huk sex timmar i sträck gjorde inte gått åt ryggen, när jag skulle stiga up på morgonen så kom jag ingenstans. Korsryggen är supersjuk och likaså muskerna vid skulderbladen. Jag hade så mycket att fixa idag så det var inte så hemskt trevligt att märka det på morronen. Bland annat så har jag frissa (men dit tänker jag nog ta mig fast jag skulle dö på kuppen) och så skulle jag gå till en fotoaffär och framkalla tackkort från min konfirmation.Fast åadrasidan hinner jag göra ganska mycket läxor och läsa till prov när jag ändå inte kan röra mig (vad roligt). Största problemet kvarstår ändå; jag vet inte vad jag ska göra hos frissan. Skulle vilja klippa det på något roligt sätt, jag har ju kort hår, men man får ju nog det annorlunda fast det inte är så mycket att ta från. Jag tänkte på pannlugg, men jag vet inte. Jag skulle vilja göra nånting lite speciellare. Jag får söka bilder på nätet och i tidningar. Jag har några timmar på mig ännu ;).


C'est fini!

Nu är rummet klart! Bilder kommer imorgon. Aaaaah jag älskar den gröna färgen. Påriktit! Det blev så bra. Det är alltid lite pirrigt om det blir bra för man ser ju tapeterna i så små bitar och så blir de ju så stort sen men ååh. Perfekt. Bra att jag inte tog en mörkare färg, bra att jag inte tog en ljusare färg. Yess!
Idag har jag varit på 50-årskalas. Superrolit! Brukar inte trivas på sånhäna super-fina-frack-kod-fester men nu hade jag riktigt roligt. Det var min lillebrors gumor som fyllde år. Trevliga människor, god mat, många skratt. Vad är ett bättre sätt att fira lördag på?
Nu ska jag titta på Babben och sen ska jag och sova. Jag tycker om programmet för det får mej att skratta så mycket, inte bara för att hon och hela programmets idé är rolig utan oxå för att det är så svårt att förstå vad hon säger :D
Har önskat system-kamera till julklapp och jag tror att jag kommer att få det. Villkoret var ju såklart att jag inte får nåt annat men det är ju okej, jag skulle ju få en systemkamera ! Hoppas, hoppas.
Imorgon är det jobb på Tivoli från 10-18 ungefär, ska måla ansiktsmålningar. Roligt jobb och bra betalt, wohoo!

image37

Klänningen är från ett loppis. Sommar.

And that's the name of that tune.

SATC = världens bästa program.

Nu måste jag läsa till provet som är imoron. Genast. Först ska jag bara beställa H&M:s vårkatalog, fick en lapp om förhandsbeställing och det vill jag absolut göra! Känner mig glad fastän allt bara är grått och regnet öser ner. Höstlöven piggar upp mig.
Nu är rummet nästan hela färdigt tapetserat, sen ska golvena slipas och möbler bäras tillbaks och så e d väl så gott som klart! Det har gått snabbt, och den gröna tapeten är så fin! Tänk sen vilken färgklick, men gula och röda och blåa och lila tavlor och rött skåp osv... Bästa tillståndet att vakna upp till, färggrannhet. Vet ej om det är ett ord men i alla fall.

Återkommer senare med bilder :)

Hoppetossa

Det blir ännu ett inlägg för ikväll, har så mycket bloggenergi (och bilder) från de två dagar som nätet varit nere och från de två följande dagar som jag inte hann skriva så jag måste skriva nu. Fast det finns så mycket att göra, 2 x mussaprojekt, hussaprojekt, biollauppsats, samhällsläraprov, en engelsk och en svensk bokrecension och GAHHH... Tyvärr cirkulerar mycket som måste fixas runt skolan. Fast kanske det är en bra sak. Orkar inte ge mig in på den tanken nu :D. Här är några bilder från igår:

image34 

image35

Stiliga djur dehär gräshopporna. Eller så inte. Roligt att fotografera i varje fall ;). Nu nlir det lite bloggläsande och så måste det bli skolarbete. Grosses bises på er!

Jag + Hösten = ♥

image27

Jag menar, kom igen. Höst. Kärlek. (och vår fina trappa ^)

Däremot; jag och människor utan åsikter = tortyr. Det finns nästan ingen i hela skolan (okej överdrift) som har några åsikter. Det är svårt att ha en vettig diskussion när den andra personen hela tiden ändrar sig. Idag hade jag världens mest givande pratstund i skolkorridoren med en halvt främmande människa:

Hon: -Hej, hördu, vilken glass tycker du om? Jag tycker bäst om vaniljglass.
Jag: -Choklad.
Hon: -Jaahaa.. nåmen egentligen tycker jag oxå bäst om chokladglass.

Efter vilket jag ursäktade mig och stack iväg med eld i stjärten. Varför? Är människor så rädda för att skilja sig från mängden, att man måste ändra sig om sådana saker som vilken glassort man tycker om? Är människor så rädda för att vara ensamma att de är villiga att börja tala om glass med en person de inte känner bara för att inte behöva stå ensamma? Varför är det så? Jag förstår inte. Jag är mycket mycket hellre ensam än står och hänger med någon random, om jag t.ex väntar på min kompis i skolan. Åandrasidan, är man ensam i min skola längre än fem minuter så blir man stirrad på som om man höll på att göra självmord där mitt i aulan eftersom man inte sitter bredvid nån, så jag förstår om någon inte klarar av det. Men själv undrar jag om det faktiskt inte skulle kunna vara så att det är mer givande att vara ensam än med nån som man genast dumpar när man ser sin kompis och sedan pratar skit om? Någongång måste man ju vara ensam i alla fall. Varför är det så farligt?

Life is what happens when you're busy making other plans (?)

Det känns som om de flestas blogg går på sparlåga just nu. Det är väl så att alla har massor att göra, det stämmer för mig med. Remonten är i full gång, mellanväggen som skulle bort är riven och tapeterna är oxå borta! Mitt rum blir mycket större och ljusare nu, härligt. Orkar inte vänta tills det blir färdigt, det kommer att bli så fint!

Nätet har varit nere i några dagar så därför har jag inte kunnat skriva, bilder har jag tagit desto mer :). En lång rad kommer senare ikväll eller imorgon, det är så massor skolgrejer jag måste hinna med just nu så jag vet inte om det blir tid över för bloggandet :s. Jag kommer inte mera ihåg vems blogg jag läste det i men någon hade skrivit att allting är som en ketchupflaska; först kommer ingenting, sen kommer ingenting och sen kommer allt på en gång. Så känns det för mig just nu. Som tur blir det snart höstlov och så prao efter det. Längtar!RSS 2.0