it's only confusing if you believe it has to make sense


sådär inte för att det fattas snöbilder från bloggvärlden direkt, men det var hemskt fint ute idag. trots det är det just i denna stund trevligare att titta på allt det fina inifrån och inte vara där ute i kylan. om någon känner sig inspirerad att sticka en helyllehaalare åt mig är jag mer än tacksam, fryser mest hela tiden trots att jag är påpälsad. snart ska jag iväg och zumba och spinna och tänja och puntta ur mig all överlopps energi. hoppas ni har det fint denna tisdag.

kafi o kaku

tänk hur mycket bättre man kan må tack vare några små ord trots att man mår illa som få efter att ha mosat i sig en halv kladdkaka på café. min och mandis diskussion gick ungefär såhär

jag: påriktigt de e så skit ja hatar att de ska va såhär
mandi: jag vet
jag: men alltså helt sant ja fattar int helt förjävligt
mandi: jag vet de e helt hemskt
jag: alltså så fittigt
mandi: jepp

ah underbara, fantastiska bekräftelse. tack.

innan mörkret faller ska jag lämna några varma rader



högst oppe på backen med kira på lördag. högst oppe på backen nästan hela veckoslutet. nu någonstans hemskt mycket lägre ner.

mumin säger hej

har skrivit brev idag på dagen. de flesta av mina fina människor är i stan eller jakobstad eller frankrike eller åbo eller ekenäs eller någon annanstans än här med mig där de borde vara. det positiva är dock att jag får skriva fina kort och meningar och hälsningar och jag saknar dig så mycket kom och hälsa på nästa sommar. man blir nog lite glad av det också.

hejdå lösenord

och hej igen, stora, skrämmande bloggvärlden.

det är som jag känner när åskan går

kitö och alla fina flickorna förra sommaren.


(lazy song bara för att det var lite av förra sommarens måst-den-där-sången-komma-på-varje-jävla-radiokanal-sång)

när vintern gömmer dina spår så att du inte hittar hem

hur var det nu igen man skulle göra det här? att vara jättejätteglad på fredag och jättejätteledsen på måndag och sedan försöka så gott det går där emellan. är det så man måste göra? finns det inget bättre sätt. och när det inte går?



tre rader som gjorde min kväll

well you might be a bit confused
and you might be a little bit bruised
but baby how we spoon like no one else

lyssna här


tisdag och drygt två dagar kvar

det är snö på marken och lite lättare med det här levandet för en stund och jag funderar på att plocka bort lösenordet. för att skriva endast för sig själv, då ingen annan kan klicka in sig här, känns väl sist och slutligen lite tråkigt. fast bra också, som dagbok påriktigt, då jag inte är helt på det klara med vad jag egentligen vill att den här bloggen ska vara. 

jag tycker om att skriva för det känns som om allt det som snurrar i huvudet rinner ner i anteckningsboken eller på det rutiga pappret eller i blogginlägget då jag bara får ut det på något sätt. det är nog för det ändamålet den här bloggen måste finnas till. det blir för trångt i hjärnan annars.

nytt utseende på bloggen. det är svårt med html och färgkoder och height och margin om vart annat hit och dit. bilden tycker jag om i alla fall och det är finaste mandi som fotat mig på paipis åkrarna. texten kommer från lars winnerbäcks låt och det är något av det klokaste jag hört i hela mitt liv.

paris med min diana

av tolv klick med plastlådan som heter diana framkallades bara fem, här är de tre bilderna jag tycker om. nästa gång med blixt så det inte är så mörkt! annars är det här nog det mest fiilis-sättet att fota på, kolla nu på han på första bilden.

elfte januari

jag tänker att tie dagar befinner sig i världens ände. eller lite längre bort än månen om man mäter med ögonmått.

för det enda jag har lust med nu är en fräknig pojke som doftar jens och lite kokos och som säger vet du vi e nog ganska konstiga.



och då är det inte mer än drygt två dygn sedan jag sa hejdå med en mycket liten röst men desto större ögon. voij hajoo med det.


RSS 2.0