nästanstudent

idag hade jag provkamning hos frissan och några kilo löshår lockades och sattes fast på mitt huvud. åkte sedan till atelje för att ta en "riktig" studentbild. konsterade att jag vill ha ett alternativ till de mer eller mindre stela och fina bilderna och bestämde mej för att den perfekta platsen att ta bilden är nere på kitö. efter fem minuter på stugan hade jag tappat kamerans självutlösarmojäng i havet och dragit ut en tråd ur min klänning med taggen från en ros, utan att ha fått till stånd en ända bild ännu. jag blev bitter och besk, tur nog kom min lillebror to the rescue och orkade ta några tusen bilder på mej så jag hittar ett par jag tycker om. en liten sneakpeak som det så fånigt heter ser ni ovan, resten på riktiga dagen! det kändes som att jag jinxade mössan då jag hade den på och blev fotad redan nu - jag är ju inte student än. men det är praktiskt omöjligt att hinna med fotograferandet på lördagen så nu blev det så här! hoppas ni haft en bra dag i solen.

yrkeshemligheter&tankebubblor

på två dagar har jag haft åtta föreläsningar på prepkursen till juridiska. omöjligt och intressant och väldigt fascinerande. av de åtta juriststuderanden som föreläste var ungefär sju engagerande, uppmuntrande, inspirerande och på alla sätt utstrålade en fiilis av "ja handla nog dehär". lite sån fiilis skulle jag också vilja ha i framtiden. jag fick en mycket välbehövlig dos av motivation och en ökad känsla av att detta nog är vad jag vill göra någongång. så nu gäller det att läsa på allvar så man slipper göra om detta nästa år. fast egentligen tänker jag mest på lördag och dimissionen. vi blir studenter ju! PEPP mer än någonsin.


och bilderna är för att jag tänker en hel del på sommar också! de här är tagna för två år sedan, på en av de finaste sensommardagarna.

ett melonmeddelande till dej


evinnerliga blomstret&bloggandet

fint är det med körsbärsblom. men äppelblom-det är inte fy skam det heller.
nästan som ett litet lysande hjärta i lövverket.
blusen är ny, köpt idag då jag var smakråd för tessus dimissionklänningsshoppande. hon valde en gnallkul puffig en ifrån zara och kommer att vara så fin i den. klänningen jag ska ha är köpt för länge sedan, en hellång och röd ifrån paris förra sommaren.
det var någon som frågade mig alldeles nyligen varför jag har en blogg. vad är vitsen? varför visa upp sig och en massa tankar, sätta upp en del av sig själv på väggen och aldrig kunna ta ner det igen?
så då tänkte jag på det när jag satt på balkongräcket, beundrade blommorna och höll i mig för glatta livet för att inte falla ner. varför sitter jag här och fotar mig för bloggen?
jo, så här är det nog: det är väldigt roligt. att klä opp sig, välja outfits, sminka sig och känna sig fin. eller så är det väldigt viktigt, om man skriver ner sina åsikter och protesterar eller håller med någon. då kan man känna att man påverkar, åtminstone lite lite grann. eller så är det bara väldigt skönt att få skriva av sig någonstans, berätta om bra eller dåliga saker som hänt, på ett ställe där man ändå kan tänka att det kan finnas någon som läser. att ens tankar syns och räknas. men mest av allt är det roligt att göra något kreativt och ha någonstans att publicera det man gör, det man skrivit eller fotat eller pysslat eller vad som helst. och så får man en kommentar och blir glad och så skriver man ner en kommentar hos någon annan som också blir glad och så är plötsligt dagen lite bättre för några människor! därför är det bra med blogg.

ma lucil, plus belle au monde

i morse ropade mamma att jag har fått ett stort paket från frankrike. jag blev så glad!
oppe i hörnet stod det att det var finaste lucil som skickat mej en en present.
under en massa tidningspapper...
fanns en hel hög med alldeles underbara saker.
finast var mappen lucil pysslat och dekorerat.
inuti mappen låg ett album om oss och om mej, hennes påfågel och finska fé som hon säger.
en massa minnen och fina ord
om när vi spottade körsbärskärnor i hamnen
hade café i skolans aula
njöt på stranden
det fanns en massa små lappar med ord, som bara uråldriga fransmän kan åstadkomma. här säger victor hugo "ni är inte vacker, ni är värre" och det är så man dör så fint är det.
det fanns bilder från min födelsedagsmaskerad, där två av mina finaste människor, cécile och arthur, var flamingo och papegoja! fåniga lucil har inte velat sätta in en bild på sig själv, men hon var en vacker zebra.
mitt i albumet fanns hemliga brev
och bilder från våra äventyr, här i nantes.
jag blev så rörd att jag fällde en eller många tårar då jag såg hur mycket tid, energi och kärlek min bästa lucil lagt ner på mig. hon är en av de finaste, mest speciella, sköra och vackra människor jag vet. jag längtar ihjäl mig till i sommar då vi ses igen.

lucil, si tu lis ca: j'éspere que tu as eu mon message et que tu comprends comment tu m'as touché avec le cadeau. j'ai ecrit en suédois que j'ai les meilleurs amies francaises que quelquen pourrait avoir, surtout une fille très belle, fragile et sensible qui s'appelle lucil. j'apprécie énormement le temps, l'energie et l'amour que tu as mis en faisant ce cadeau pour moi. je t'aime mon coeur, j'ai hâte à cet été, ca va envoyer du steak!! <3

kvar på sicilien


egopic à la sicily ! utsikten från taket på vårt hotell - vilket ställe för ett roofparty eller hur? skorna är köpta där och efter att jag bytt ut dem en gång då remmen gick sönder efter cirka två minuter är jag mycket nöjd. italienskt (skitdyrt men det får man väl ta ibland) hantverk och perfekta för studentkalas!

välkommen

idag har jag limmat serpentiner, champagneglas, flaggor
och sigill i form av studentlyror
på en drös inbjudningskort. välkommen på studentkalas!

resumé

sådär som när man missat första avsnittet av ett program och man i början av andra avsnittet får veta riktigt, riktigt i korthet vad som hänt. så ska jag skriva om de senaste dagarna nu.

studentresultaten kom och det gick väldigt, väldigt bra. jag blev glad, men inte så glad som alla runt mig verkar det som. nu känns det endast väldigt skönt att få stå där med mössa på huvudet och avsluta detta kapitel.

en flicka på moped krockade med en lastbil här i närheten. hon dog. jag har funderat en hel del på det, trots att det känns skenheligt då jag varken kände henne eller äns visste vem hon var. ibland är allt något så otroligt orättvist, förjävligt, hemskt och ofattbart.

jag har haft min sista tur på jobbet på ett bra tag och det känns så jäkligt skönt. kommer att sakna mina favoritkunder och alla små, små grejer som gjorde jobbet i kassan så bra. samtidigt är det en massa saker jag verkligen inte kommer att sakna och tänker nog på det stora hela att det ska bli väldigt skönt med sommarlov.

jag läser till inträdesförhöret till juridiska och jobbade hela denna vecka med inlämningsuppgifter. nästa vecka ska jag läsa så mycket som jag förmår, och så är det intensivprep på veckoslutet. det känns bra, och det känns som att det här nog är något jag tror jag skulle kunna vara bra på och tycka om att göra. återstår att se hur det går.

förövrigt känns det som att både hjärta och hjärna åkt bergochdalbana lite för fort den här veckan. jag vill gärna stiga av den här åkturen så snart som möjligt.

i går natt var jag ute och dansade som en galning. det var underbart men idag har jag nackspärr något så otroligt och har spenderat dagen ute i solen med nesbos pansarhjärta. väldigt spännande och underhållande och man sitter fast direkt, det bästa i deckargenren på länge. 

hoppas ni har det fint och njuter av detta rara fenomen som i vissa kretsar brukar kallas suomen kesä.

dear diary

vad göra när hela magen är fylld av monumental ångest så här en onsdags kväll? så att det gör ont och känns så tungt att man med nöd och näppe kan ställa sig upprätt. måste det vara så svårt.

ihanaa leijonat

det var folk något så otroligt på helsingfors gator ikväll! men så är det ju inte heller varje dag finland vinner vm i ishockey.
det spontansjöngs vårt land och jag fick lite gåshud.
en galen gorilla klättrade upp i en lyktstolpe, jag drack en tölk jordgubbsskumppa och konstaterade att detta är en fin stund att vara finsk.
(detta ifall man stängde öronen då det spelades musik eller när skämt i stil med "vedettiin hurreja turpiin jee" drogs. programmet var under all värdighet.)

hemma igen

taormina

detta måste vara resan som det finns överlägset mest fula bilder på mig. både frivilliga och ofrivillga. en del fina slank dock även med så de dyker väl upp här så småningom! vi hade en finfin vecka på sicilien, efter några molniga dagar i början och lite depp var det soligt och fint ända tills den sista kvällen då det ösregnade. vi åt en massa gott, blev bjudna på gratis efterrätt, blev fotade av en amerikansk gubbe som tyckte att vi åt babymat så fantastiskt fint, jordgubbarna kostade två euro kilo, frimärken fanns ingenstans att finna, jag köpte två par superfina skor, utsikten från hotellet var smått fantastiskt 200 meter över havet, vi åkte linbana ner till stranden och under natten påväg upp igen tänkte vi att nu är nog den sista studen kommen. och lite sånt. helskinnade är vi tillbaka och för tillfället läser jag som en liten gris på inträdesprovet! kram på er.

pass, pengar o piljetter

hej och hejdå! nu åker jag och mandivännen till italien. vi ses om en vecka!

sovdags

nu är det inte längre min födelsedag. under den första maj hann jag

dansa någon timme
äta någon timme
sova någon timme
städa någon timme
öppna lite presenter
dega hemma
se på film med kira
sitta länge och tala med mamma

det känns konstit när man firar dagen innan den riktiga dagen och så när den riktiga dagen är kommen har det hela på något sett redan varit, fast ändå inte. och nu är det inte mera min födelsedag utan andra maj! men fint så. gonatt!

bildkavalkad

idag är jag väldigt, väldigt seg och tänkte att det bästa jag kan hitta på är att titta på bilderna från gårdagen så då är det det jag gjort!
min vappenaftons- och födelsedagsoutfit! som var alldeles för kall och jag måste sätta på tröjan nästan på direkten.
innan alla kom satte jag fram lite struvor och mjöd och annat man bara måste ha om man ska fira vapp och nittonårsfödelsedag.
i början av kvällen var vi ute och chillade och jag fångade en del festnissar på bild via fönsterglaset.
hanna var fin i peruk och korkade skumpan direkt som sig bör!
kira ville inte vara sämre och prydde sitt hår med ett drinkparaply.
vi stod uppe på berget och beundrade utsikten i solnedgången. ingen vapp utan heliumballonger!
när det blev för kallt ute kom vi in emellan och spelade lite galenpanna.
jag lämnade gallenpannorna efter ett tag och travade ner till stranden för det var så fantastiskt vacker där nere.
där hittade jag ett gäng som kastade smörgås!
resten värmde sig runt grillen vid stugan och hade det trevligt.
min bålskål tömdes i rask takt och jag var glad för jag hade lyckats med receptet!
kira tog konstnärliga bilder.
det var mycket mysigt i stugan.
mitt i allt fick vi en fantastisk idé med kira, mustacher!
sagt och gjort, mustachpartaj.
alla skulle få en!
varenda en.
även de som inte var så nöjda över att få en! (galenpanna-pannband ifall det är någon som undrar)
kira och jag var väldigt stolta över vår snilleblixt!
de här två var söta som få.
glädje!
när även de som kommit sent blivit mustachprydda började dansen, men då försvann min kamera!
följande bild som finns på min kamera är från i morse då solen sken.
vi konstaterade att det inte är något fel på utsikten på morgonen heller och avnjöt vårt morgonkaffe i solen, om än i ganska hård och kylig blåst. allt kan man inte få fastän det är första maj!
till sist var det bara jag och mina gummistövlar kvar. jag städade längelänge och sedan samlade jag ihop en hög av födelsedagspresenter, mat och diverse prylar, tog på mina gummistövlar och körde hem! så var den vappen, födelsedagen, öppningen av kitösäsongen och annat fint, färdigfirad.

RSS 2.0