konstaterande

när jag scrollar bakåt i bloggen märker jag att det varit hemskt skralt med outfitbilder under en lång tid. det har egentligen varit ganska skralt med inlägg överhuvudtaget den här hösten. men nu känner jag att jag har mer inspiration att göra allt möjligt och jag hoppas att det kommer att synas här på bloggen också, för det här är faktiskt ganska så roligt. galet och konstigt, att tuta ut sina tankar i tomma intet där alla kan läsa dem, visst, men roligt.

hejhej

ska åka in till stan för att jag, mot all förmodan, tydligen ändå vill trängas med alla dessa enorma människohjordar och vara glad över att hitta en trikåtopp på -50%. ses där!

we ♥ it

det borde finnas en varning innan man går in på sidan, annars kanske man fastnar för alltid och tittar på alla fantastiska bilder i tid och evighet.

she would

jag fick en parfym i julklapp, dsquared2 - she wood. jag har alltid tyckt att det fånigaste tidningar kan skriva är beskrivningar på parfymer "doften känns som en sval sommarbris en het augustidag", för hur ska man av det förstå vad parfymen doftar? därför tänker jag heller inte försöka beskriva den här doften, därför och för att jag tycker att det är helt omöjligt. det jag däremot kan säga är att jag tycker att den här parfymen är väldigt speciell och ligger och guppar i en söt flaska med träkant. en parfym berättar i min mening så otroligt mycket om användaren, därför har jag alltid helst själv valt mina parfymer och varit utan ifall jag inte hittat den rätta. den jag fick nu är mitt i prick på alla sätt, dessutom tycker jag att namnet är genialt. she wood - she would.

julläsning

det bästa med julen är att man kan vaka så sent man vill, sitta uppe och mysa och göra precis det man har lust att göra. många år var det årets julklapps-harrypotterbok som lästes nätterna långa (och det är det ju faktiskt fortfarande ibland) och det är något så juligt och mysigt med att sitta uppe mitt i natten och läsa, med vetskapen om att lovet ännu är långtlångtlångt. det är obligatoriskt att få böcker i julklapp, i år fick jag bockfesten av mario vargas llosa och utrensningen av sofi oksanen. jag är på god väg genom llosas bok och den är fängslande. det finns nog inget bättre ord, så spännande och hemsk och fascinerande, och den släpper nog inte taget om en innan man läst färdigt. knappast efter det heller. faktumet att jag har en massa skolböcker som också ska plöjas igenom under jullovet förstör dock lite granna fiilisen. i smyg tänker jag att dom gärna kunde ha gjort historien lite kortare ibland, droppat atombomben lite tidigare till exempel, så hade det funnits en hel del färre pakter, doktriner och avtal att hålla reda på under andra världskriget. men men, jag skjuter på allt det mindre trevliga läsandet så länge jag kan och återvänder till vargas llosa ett litet, långt, tag till.

julbubblor

julen har varit väldigt mysig. jag fick objektivet jag hade önskat så jag gick omkring och fotade ljusbubblor hela kvällen, luktade på min nya parfym och myste i muddarna som mamma stickat åt mig.
på natten läste jag den här, boken lika fascinerande som jag tycker att författaren är. läsläsläs!

afton

god jul till er alla och speciellt till mitt hjärta som skriver så här underbart fantastiskt till mig och om mig. <3

23 dec

imorse när jag vaknade höll solen på att gå upp och vyn från mitt fönster synes ovan.
jag gick genast ut för att fota och det är möjligt att det aldrig någonsin tidigare varit en lika vacker vinter, en lika vacker dag, förr.
hejhej (i bästa loppiströjan).
jag trodde en snöhög inte var så väldigt djup och jag plumsade i så att snön räckte mej långt upp på låret.
himlen var blå. med stort B.
glad!
det varma vädret fortsätter, -28 på julafton är väl nånting det.
in och tina!
och paketera sista julklapparna.

julloooov

gud så skönt fast jag ska läsa som en dåre men det blir så bäst i alla fall. tack och amen endast julfest imorgon kvar! sista skoljulfesten, lite sorgligt och nostalgiskt. nu paketera julklappar!

bellabellabella

vi har en snöcatwalk där ute.
men bella var mer intresserad av snön än catwalken. men så är hon ju en hund också.
idag har jag samlat ihop tie stora ikeaplastlådor med saker och grejer som ska säljas på kirppis imoron. hälften av mina galnaste kläder ska få nya hem hoppas jag. dessutom hittade jag en perfekt födelsedagspresent och en perfekt julklapp då jag grävde bland alla grejer. bra saldo. nu på te till antonia!

hej bismarck

det är så typiskt att bibban ska stänga tidigt då jag har tid att läsa till studentskrivningarna. och det är så typiskt att man hamnar på datorn i alla fall fastän man bestämt sig för att läsa. hela problemet med existerande bloggar och facebook finns inte på bibban, där kan man bara läsa. men, jag måste i alla fall ta mej i kragen och fortsätta läsa hissa nu. efter ikväll ska första världskriget i sin helhet med orsaker och följder finnas fint inpräntat i min hjärna så jag sedan kan fortsätta vidare på min läsplan. hjälp hur ska det här någonsin gå vägen.

två

1. har köpt mycket fina strumpbyxor med mönster som hjärtan, prickar och dehär med rosetterna. dessutom fyndades ett halsband med stora kulor för två euro på mega-ale.
2. eftersom jag har alla dessa fina grejer skulle det passa väldigt bra om nån ordnade en lite festlighet nu.

klart slut.

francefoto

! jag har suttit de senaste tre timmarna och fixat till en frankrike-fotobok. att välja foton och sätta ihop dem på ett kiva sätt tar otroligt mycket längre tid än jag trodde. ett exemplar av boken ska iväg till min franska familj som julklapp och ett annat håller jag själv. hoppas hoppas det blev fint! nu kan jag inte vänta att det kommer med posten.
det här är absolut ett av mina galnasta och bästa minnen från frankrike, då vi liftade från paris de femhundra kilometrarna hem till bretagne. skylten stod vi glada i hågen och viftade med vid vägkanten. nångång ska jag nog berätta om det äventyret.

snö

hemskt ledsen, alla ni som längtar till sommaren, men jag måste bara säga att gud så jag tycker om vintern just nu.

fin fredag

bilen satt fast i snödriva på gården på igår morse. efter tjugo minuters grävande och sandkastande fick vi loss den med mamma. redan försenad kom jag till skolan för att se att inte en endaste ledig parkeringsplats fanns att hitta någonstans. jag körde en bit bort för att lämna bilen vid en metrostation, och hittade till och med en plats. en bil stod och skurrade enerverat bakom mig då jag försökte få in min bil på platsen och jag tänkte att jag kunde väl släppa förbi den bilen då så den inte behöver vänta (hur dum får man vara). jag körde lite framåt och vips tar ju bilen förstås min plats. efter stora problem får jag in min bil på en mycket krångligare och snöig plats, bara för att märka då jag gräver efter metrokortet i min plånbok att mitt visa electron-kort är borta. jag kommer på att jag måste ha glömt det på jobbet vilket resulterar i att jag kör dit för att få tillbaks kortet. sedan återvänder jag till metroparkeringen, parkerar bilen, tar metro och sedan buss till skolan. sisådär två timmar försenad. äter skollunch och tycker att köttbullarna smakar underligt, åker sedan till villa hagasund där vi ska se en utställning med skolan. får sakta men säkert mer och mer ont i magen och konstaterar sedan att jag måste ta mig hem på något sätt annars kommer jag att svimma. väl hemma sover jag bort hela resten av kvällen i magsjuka.

jag har ETT ledigt veckoslut på en miljon år, inget jobb och inget nödvändigt skolskit att göra, och har planerat en massa fint för både fredag och lördagkväll och sen blir jag sjuk. you have got to be kidding me?

så det blev

idag var jag hemma tillräckligt tidigt för att det skulle vara någålunda ljust ute! så tadaa, mitt hogwarts, mesdames et messieurs.

för exakt ett år sedan

såg jag ut så. det är det bästa och värsta med bloggar, att så urenkelt kunna gå bakåt i tiden och kolla vad man gjorde, sa, kände och fram för allt hur man såg ut då. hjälp.

hennes vinterland

idag gick ungefär ingenting som det borde. men så är det ju ibland. det ligger metervis med snö vart man än tittar och jag hann inte äns hem mellan skolan och jobbet eftersom vägar var avstängda och trafiken snarare slirade långsamt bakåt än framåt. så mer bilder på pepparkakshuset får det blir imorgon.
även om vallgravarna man fastnar i fastän man har en traktor till bil är smått störande ibland är nog vintern något av de vackraste fenomen som finns. det är svårt att få det att fastna lika drömlikt på bild som det är i verkligheten. speglat i garagets fönster finns dock lite av magin kvar tycker jag. jag tycker så om det grå grå grå i färgskalan om vintern!

om hogwarts vore insnöat och dränkt i karkki

nu har jag bakat pepparkakshogwarts i fler timmar än jag täcks medge. det är inte färdigdekorerat än, men nu orkar jag inge mer. ni får en massa bilder och slutresultat imorgon tror jag. gunatt.

krus o frill

jag är nyss hemkommen från självständighetsbrunch hos min gumor iklädd grått krus på klänningen och rött frill på skorna. nu sätts det igång med potterpepparhuskakebaket!

pepparkakspotter

nu blev det mitt i allt väldig press på att skriva något vettigt och bra och fint då jag blev länkad hos karkki ! stressigt ju. fast inte är det ju så egentligen, det är klart man ska skriva vad man vill. men så känns det i alla fall att man måste tänka mer på vad man knattrar ner för bokstäver om det är många som läser. det är svårt det här för samtidigt vill man ju väldigt gärna att många ska läsa, det blir det ju en puff till att göra en bättre blogg och satsa mer på den.

i alla fall så var jag på minitjejkväll hos den här fina med några söta tjejer. imorgon ska jag på självständighetslunch till min gumor och efter det ska jag fortsätta traditionen med mitt bakande av pepparkakshus på självständighetsdagen som jag gjorde för två år sen. det här året bestämde jag mej för att det ska bli en utmaning och jag funderade av och ann på vilket hus jag vill bygga. efersom jag maniskt läser harry potter för tillfället bestämde jag mig för att försöka återskapa hogwarts i pepparkaksdeg. fortsättning följer, vi får se hur jag lyckas imorgon. pepparkakshusbak är det perfekta tidsfördrivet medan man tittar på slottsbalen, de flesta klänningarna är ju ändå så tråkiga. jag hoppas ni har en mysig självständighetsdagsafton ikväll, nu återgår jag till min potter.

abava

min farfar var ambassadör. jag hann aldrig träffa honom, men min farmor har tusen och en historier på lager om deras tid runt om i världen, på olika ambassader. det är verkligen underskattad underhållning att lyssna på mor- och farföräldrars äventyr från förr.
en gång blev min farmor ombedd att döpa ett fartyg vid dess sjösättning. det gjorde hon genom att söndra en champagneflaska mot fartygets för, precis som i filmerna.
i och med det blev hon gudmor för m/t abava.
som tack fick hon ett halsband som jag sedan fick av henne då jag konfirmerades.
och nu bär jag det med en alldeles för kort kjol och med strumpbyxor fulla med rispor, tror jag min farmor skulle tycka. tiderna förändras.

mera bloggala

jag blev glad när jag märkte att den här bilden finns på ratata.fi! och jag tycker så om min nya känning. nu ska jag köra iväg genom prinsessnö till jobbet, och helst inte via diket den här gången. imorgon är jag helt ledig, vilket är ganska fantastiskt. en ledig söndag! ha det så fint ikväll.

galant

det är en väldig pik i min statistik idag. jag undrar om jag finns länkad någonstans som jag inte vet om. bloggalan kom och gick, det var superroligt att se alla, våga gå fram och hälsa på en del, beundra kläder, skor och huvudbonader. jag måste säga att det var en väldigt stilig finlandssvensk bloggsfär som övertog korjaamo igårnatt. otroligt synd att salem al fakir inte spelade dock, jag åkte lika mycket för att se honom som för själva bloggpriset.

idag då jag körde till jobbet kom det en lastbil emot på vår lilla sandväg och jag backade självklart rakt ner i diket. som förövrigt verkade sakna botten för jag bara sjönk djupare ner i snön hela tiden. tur nog bor man på landet och bönder och hjälpsamma grannar uppenbarar sig med traktor på två minuter för att dra opp en. halleluja för det säger jag, fastän det inte gjorde saken varken mindre pinsam eller förarglig. så det var rätt från glamourösa nattliga utflykter till att sitta i diket och skämmas över obefintliga körkunskaper. elämä on.

nu lockar min säng och den snart färdiglästa potterboken mig bort från denna hårda datastol.

vackra hanna förevigade mig på bloggalan.

RSS 2.0