vappen!

i skrivande stund faller stora regndroppar smattrande ner på taket ovanför balkongen. vappen verkar med andra ord bli som den brukar vara. snart ska jag iväg ner till stugan, pyssla och knåpa och förbereda lite, och sedan invänta diverse filurer som velat komma och fira vappen och uppvakta min födelsedag på kitö! glada vappen på er allihop, hoppas ni har det riktigt trevligt ikväll.
(stor fläta! och liten bh-flash pga föregående inlägg)

onödig välbehövlig lyx

idag köpte jag en bh som kostade skjortan. i och för sig är det ju bra att jag har en bh då, kan man ju tycka, om det inte finns pengar kvar för skjortan alltså. och fast det är galet och jag hade fått ungefär femtionio klänningar på loppis för den pengen känns det väldigt bra. det är något med underkläder som gör att man lite mindre motvilligt betalar en extra slant för dem. så jag gick och köpte en alldeles, alldeles underbar och blommig och speciell skapelse. tänk vad glad man blir av väldigt onödig och behövlig lyx på sin lönedag. speciellt glad blir man ju av det om man har födelsedag i övermorgon som jag! jag tycker man ska unna sig själv lite det ena och det andra då och då, det är man nog värd, även om det inte nalkas födelsedag. puss o gonatt på er!

lika lätt

ibland är allt 

lika lätt som att ha håret i en trasslig knut mitt uppe på huvudet.

lika lätt som ett par avklippta, upprullade shorts.

lätt som ett leende eller som ett hej.

som röda läppar, fräknar.

som sommar.påskhelg

senaste dagarna har jag jobbat, och då jag inte jobbat har jag njutit av solen och försökt läsa lite till inträdesförhöret i juni.
moses har hållit utskick och pli på grannarna från sin vaktpost på balkongen.
bara ben och första gången ballerinor för i år!

haba haba

hela dagen idag har jag nynnat och sjungit haba haba och jag föreställer mig långa vita sandstränder eller kala och skrovliga klippor på kitö och kvällssol och sommarvärme och dans och jag blir bara så glad av den här sången. så ni måste lyssna på den. för jag tror att världen blir en lite bättre plats ifall många människor lyssnar och nynnar lite haba haba varje dag. vilken glädje! den känns så bra och snäll och jag älskar afrikarytmen. min repeatsång för tillfället.

myror i brallan

alltid då jag är rastlös längtar jag till frankrike. eller alltid då jag längtar till frankrike blir jag rastlös, jag vet inte så noga. idag har jag i alla fall varit otålig och rastlös och trots det inte fått någonting gjort. jag har mycket jag vill göra, skriva om, pyssla och påta med, men förmådde inte mig själv att sätta igång med något överhuvudtaget. och så känns det som om halva världen har varit, ska åka eller är i paris och då tänker jag bara hejdå nu åker jag också. tur nog är det inte långt kvar tills jag ska resa påriktigt, inte till paris men till sicilien, och det kan ju inte vara fy skam det heller. åh vad jag längtar till resan och åh vad jag vill att det ska hända något precis exakt just nu nu nu. kan inte de här myrorna flytta till någon annans byxbuntar så jag skulle få lite lugn och ro.

tankar om valet

jag skulle vilja att människorna som styr det här landet hade bondförnuft. jag önskar att de kunde tänka på andra människor, och verkligen försöka sätta sig in i andras livssituationer. jag skulle vilja att de menar väl och innerst inne vill göra sitt bästa för att göra livet bra och bättre för alla. jag hoppas att de människor som klarar sig bra i valet har gått med i den politiska soppan av rätta orsaker. jag hoppas att de kan prioritera, se vad som verkligen är viktigt, att de förstår vad det är som behövs göras. jag hoppas att de genuint försöker fatta sådana beslut som gynnar största möjliga antal människor. jag hoppas att de står upp för öppenhet, för mångfald, för sådana som inte klarar sig så bra. resten klarar sig nog på något sätt ändå. jag hoppas att de är värda de röster de fått och jobbar för de människor som givit dem sitt förtroende. naivt, javisst, men det måste jag nog vara för att inte bli cynisk. faktumet att sannfinländarna klarade sig så otroligt bra kommer att ta ett litet tag att smälta. intressant blir det att se hur den kommande regeringen ser ut.

rödluvan

idag har jag shoppat med mamma och inhandlat tre, kanske till och med fyra, födelsedagspresenter. för mycket kan dock inte preciseras här, annars avslöjas hela härligheten! jag såg ut som följer.
det går ofta så att mamma köper något fint klädesplagg, jag frågar får jag snälla låna, och så till sist är det bara jag som använder plagget och mamma lånar det av mig ibland. så tror jag att det kommer att gå med den här röda rocken för den tycker jag jättemycket om.
jag får med jämna mellanrum uppdateringar från berlin där ett antal vänner och andra filurer befinner sig just nu, och trots att solen skiner här också, tänker jag att jag nog väldigt gärna skulle vandra med mina vita tygskor där i berlin tillsammans med dem.

premiär

igår hade jag på mig vita tygtossor, första gången för i år! jag körde långt in i paipisskogarna och bjöd mandi på isglass, dagen till ära. på billiga massproducerade t-skjortor brukar det ibland stå good things in life are free och det är nog lite sant. i alla fall är de där good things väldigt billiga. igår räckte en euros isglassar och en pratstund med en väldigt fin vän långt. tänk vad mycket glada känslor man kan skapa av två euro, så länge man har någon att dela det med.

bella

voi gulle ändå.

solsidan

det är nästan löjligt hur fint väder det är där ute!
så jag tycker att man ska släpa sig ut i solen lite, åtmistone till balkongen, och sitta och njuta och förstå att det blir sommar snart i alla fall.
gå ut och skaffa hundratusen fräknar!

cirkus

mitt i sibbo skogar finns en lokal där jag har tillbringat väldigt, väldigt många måndagskvällar för väldigt länge sedan. då berättade vi spökhistorier för varandra, historier som alltid slutade med att någon åt någon annans öga för hon trodde det var ett tuggumi. en liten karkkipåse kostade tre mark och de coola äldre pojkarna spelade biljard medan resten fick nöja sig med corona.
igår hade två fina vänner hyrt lokalen för att fira sina födelsedagar där, med kanske det bästa temat någonsin, cirkus. jag hade gul tyllkjol och prickigt och randigt och lite mer prickigt. jag ska sätta upp någon mer bild då jag kan stjäla dem av diverse herrskap som fotade mer än jag.
vi dansade, åt popcorn och korv med bröd, beundrade roliga utstyrslar och sjöng ja må dom leva. det var en underlig och rolig och bra temafest!

lukuiloa

i morse körde jag min bror till skolan och åkte sedan till helsingfors universitets boktryckeri. stod där och tummade på insökningsböckerna till juridiska, medan tanten tittade frågande på mig. tänkte av och an men kom ingen vart. sade åt tanten att jag måste fundera ännu lite och kommer tillbaka om ett tag.
gick in på ett café på alexandersgatan och beställde en kaffe och bestämde mig för att nu ska jag bestämma mig.
sedan började jag skriva brev, till frankrike och några till fina här hemma.
efter fem brev och två timmar var min kaffe bortförd och jag hade bestämt mig. så travade jag tillbaka till boktryckeriet och köpte böckerna. lukuiloa, sa tanten.

hmm

jag börjar så småningom oroa mig lite över att detta underbara aha-ögonblick, stunden då jag kommer att förstå vad det är jag vill bli när jag blir stor, inte kommer att infinna sig i tid. tolfte april stänger den gemensamma ansökan vilket innebär att jultomten och påskharen har ungefär en vecka tid på sig att skicka den väldigt efterlängtande tanken till mig. jag går i väntans tider, och googlar lite samtidigt. helsingfors universitets juridiska fakultet uppvisar denna lista av inträdesböcker:

1) Anders Agell, Åke Malmström, Christina Ramberg, Tore Sigeman: Civilrätt (21 upplagan, Liber 2010)
2) Jukka Kekkonen: Kontextuell rättshistoria. Forum Iuris 2011
3) Dan Helenius: Straffrättsligt samarbete inom EU – en introduktion. Forum Iuris 2011

sounds amazing, yes?

hur kan det vara så att jag efter många års, jag skämtar inte, funderande fortfarande inte kan veta vad det är jag vill bli? varför är det så otroligt svårt. svårt att veta om jag vill göra något praktiskt eller något teoretiskt, svårt att veta var jag vill studera, svårt att veta vad det är jag på riktigt tycker om. jag är bra på att göra det som krävs av mig, bra på att göra det som förväntas och det som måste klaras av. nu när jag faktiskt själv får välja, precis vad som helst, då blir det däremot inte till ett skit.

det känns som om det är enorma krav på precis allting och då har jag bara lust att ta ett mellanår och jobba på siwa. samtidigt vet jag att jag skulle bli frustrerad efter en vecka på butiken eller på någon ettårig utfyllnadslinje och ändå hellre vilja studera och känna att jag är på väg mot något på riktigt. alltså har jag inte någon aning om vad jag vill, precis som vanligt. jag tycker att allting är väldigt intressant samtidigt som jag tänker att hur ska man orka läsa det där i flera år. 

det värsta är att det inte går att sticka huvudet i sanden längre och tänka att det här problemet tar jag sen. för sen är dessvärre just nu. och jag har fortfarande ingen lösning. det kan ju förstås också vara så att man inte behöver en lösning, att det bara gäller att börja någonstans och se vart vägen slingrar sig. men tänk sen om jag söker in till juri och inte kommer in, eller ännu bättre, kommer in och inser att alla andra kan allting så väldigt mycket bättre än jag? 

det som ytterligare ökar allt det jobbiga är att alla fina människor åker all världens väg långt bort på hösten för att studera. åh. man får ju ångest av mindre.

nytt halsband hjärta ny topp elikamed egopic


RSS 2.0