Håkan, kjolar och skor

Idag har jag sytt till tonerna av Håkan Hellström. En högmidjad och puffig kjol av två olika blommiga tyger, imorgon ska den bli klar.

Förra veckan köpte jag Skorna med Stort S. Skorna jag drömt om, längtat efter och tänkt på sen jag såg dem första gången för snart ett år sedan. Wiii!

Nedan är hur jag såg ut en dag i veckan (obs de finfinfina skorna!). Då jag ännu gick med bara ben. Jag blir så förvånad då jag går ut genom dörren och en kylig, krispig höstluft slår emot mig istället för den varma sommarvind jag väntade mig. När blev det höst?

Jag glömde nästan det viktigaste, säg grattis till en som just blivit ungdomsredaktör på lokaltidningen!

Portmonnä


Igår bar jag en annan fin färgkombo, lila, mörkblå, turkos och grå. Väskan är världens finaste, som en jättestor portmonnä (vilket konstigt ord egentligen) med två små portmonnäer på. Helt underbar.

Fast det bara gått några dagar sen sist jag skrev känner jag mig ändå lite mer hemma på skolan nu. Igår gjorde jag mina kursval för resten av året, det känns bra och spännande. Valde så många franska-, spanska- och engelskakurser som det gick, det kommer att bli jätteroligt. Nu är det förresten bara drygt tre veckor till första provveckan. Lite småpanik är det nog men jag ser också fram emot det, är nyfiken på hur jag klarar mig i proven.
Nu blir det läxläsning. Imorgon är en lång och rolig dag, bara språk från 8 till 16. Wiii!

Prästkrage, kjolfåll
Det blev mycke bilder. Såhär såg jag ut en dag förra veckan. Jag bär en av mina favorit färg-kombon, brunt, gräsgrönt, senapsgult och knalligt oranget. Fint tycker jag. Kjolen har jag sytt själv, tycker om spetsblommorna i fållen.
Lägerskolan var inge vidare och nu har jag massor, massor med läxor. Svårast av kurserna nu är biollan, medan språkena går ganska lätt. Känner mig lite vilse och bortkommen där på skolan, har inte riktigt hittat min plats än.
Solen skiner. Det var länge sen.

Lång som fatiåren


Den fina titta-upp-och-lek-att-du-ser-något-roligt-posen.

Idag blev jag glad när två tanter steg på bussen, skrattade och konstaterade "den här bussen var ju lång som fatiåren".
Idag hade jag min maxiklänning. Finfint. En annan sak som är finfint är att vi slutade redan 12 idag eftersom en lärare var borta, så nu har jag hela resten av dagen ledig. Skönt. Jag ska begrava mig i soffan under täcken och dynor med en bra bok.
Imorgon ska jag på lägerskola. Blä. Får väl försöka göra det bästa av det. Problemet är att jag inte är så hemskt... social. Eller nåt. Nå, det blir som det blir. Wish me luck!


En flugaIdag hade jag en fluga i håret. En rosett som heter fluga för att den är menad att ha runt halsen.
Vad är det för logik?
Jag är trött och inte på så hemskt gott humör. Jag vet inte varför, det är en allmän känsla av... oro. Det går väl över (med att äta ett kilo choklad och titta på antm på kvällen, kanske?).
Jag drömmer att jag faller, varje natt.
Imorgon ska jag ha min långalånga klänning i skolan. Det är premiär för den.

I torsdags


I torsdags var jag klädd i en blomsteräng. Det var fint.

Seriebälte
Så såg jag ut idag, bästa serietidningsbältet! Ni får ursäkta att bilderna igen är tagna inne via spegeln, men ute ösregnar det och vid spegeln, nära fönstret, var det ens lite ljus så att jag sku få nån vettig bild. I håret hadde jag rött hårband, på fingret en jättestor och turkos ring, i öronen stora silvriga clips som var lite tortyriga. Aj.

Skolan verkar superbra, lärarna har humor men är ändå tillräckligt stränga för att det nu ska bli till nånting på timmarna. Idag hade jag bara språk, dubbeltimmar i modda, spanska, engelska och franska, helt bäst. På franskatimmarna gick det helt parfaitement efter sommarens resa! Wiii. Har ännu inte lärt känna några nya människor på det sättet, men snart,snart. Många verkar kivoga.
Nu ska jag kolla läxor och morgondagens kläder och sen se en film. Ha de bra!

Korta lockar

Det här veckoslutet har jag knåpat med lösa knappar, sömmar som spruckit, sytt fast knäppen och hakor och minskat högen med kläder som ska fixas. Jag har också ändrat två långa kjolar till högmidjade funderingar och är riktigt nöjd med mig själv. Idag besökte jag frissan, resultatet är kort och lockigt! Bilder imorgon.
Gymnasiet börjar, sommarlovet är slut.
Det finns inget mer att tillägga utom att jag är lite smått nervösig och fjärillig i magen.

Grått, grått, vått, våttFörsta outfitbilden på längelänge! Men en halshuggen sådan, det kändes så idag. Vi var och tittade på tapeter med mamma på dagen och efteråt köpte jag två finfina bikinin för ynka 10 euro styck. På mig ovan har jag nya orangea tights, köpta igår, som var sönder redan i paketet. När jag märker sådant först hemma blir jag sur som en citron och arg som ett bi och förbannad som något annat. Jävla skit.
Väskan tycker jag mycket om, köpt på loppis för länge sen, märket Pertti Palmroth. Lång, guldig blingbling kedja, det blir man ju både fin och glad av. Skorna är nya Vagabonds, på rea dom också och supersköna!
Vädret är bara molnigt, grått, grått och regnigt, vått, vått. På kvällen blir det tacos, mera film och plastande av nya gymnasieböcker. Jag är glad!

Både det ena och det andra, hit och dit och upp och ner

Hittade både det ena och det andra igår, farkkun för tie euro i JC och diverse klänningar för en euro styck. Köpte också några enfärgade skjortor och en svart tröja, tråkigt, tråkigt men räddar många vad-ska-jag-ha-på-mig situationer. En kjol från Laura Ashley, med prickar på, föjde också med. Den var desto roligare.
Mamma Mia var så bra! Åh. Så jäkligt löjlig, på gränsen till parodi, men ändå helt underbar. Läste en recension i HBL om filmen och där kom det också så tydligt fram att gillar man ABBA så är Mamma Mia årets film och gör man det inte är den ren tortyr. Recensionen slutade med "ABBA forever!" och jag bara håller med.
Det var så superroligt igår och idag, som alltid, med Petra. Det kan liksom aldrig bli två misslyckade dagar om dom innehåller shopping, loppisrundor, bio och övernattande. Så bäst.
Jag har så mycket nya kläder och skor och allt möjligt från Frankrike och från loppis och från igår, och bara skolan börjar så blir det mera outfits och mera bilder och allt möjligt. Nu njuter jag bara av de sista dagarna av sommarlovet, småpanikerar över faktumet att det är fem dagar eller nå't tills skolan börjar, plastar böcker och hoppas på lite sol efter flera dagar av blåst och regn och rusk. Ävenom det inte längre känns så katastrofalt att det blir höst (tre veckor i nästan konstant gassande sol och 35 graders hetta gjorde sitt) skulle det gärna få vara lite trevligare väder här också. 
Ikväll ska jag se på film med mamma.

Summasumarum av sommaren

Under hela sommarlovet har jag varit hemma mindre än en vecka. Istället har jag varit i New York, på stugan och i Frankrike. Hemma och svänga, sovit en eller två nätter i min egen säng och sen packat sakerna i följande kass och iväg igen. Nu känns det på något sätt som att sommaren är slut. Åandrasidan har det hunnit hända så otroligt mycke att ifall det börjar kallas höst nu är det inte mig emot. Har skaffat gymnasieböcker och börjat tänka i strumpbyxebanor redan. En helt fantastisk och underbar sommar ligger bakom och med lite vemod ser jag fram emot allt nytt hösten bär med sig.

Ett säkert tecken på att hösten och skolbörjan närmar sig är den där "köpa-ny-penal-och-ryggsäck"-shoppingturen. Penal och ryggsäck har inte funnits på listan sen lågstadiet, men imorgon ska jag och Petra till stan. Hela, hela dagen. På kvällen blir det bio, sen övernattning och på torsdag ska vi träffas med kompisar som inte synts av under hela sommaren. Ser framemot allttihopa!

Och bilder, som alltid, blir det sen när jag hinner. Det finns massor från resan till Frankrike och bland dem många jag vill visa, men för tillfället ska jag bara försöka hinna packa upp stugkassen och resten av Frankrike-kappsäcken och åstadkomma en ny packning (slightly smaller...) för imorgon och torsdag! Hela sommaren har det funnits någon form av kappsäck på mitt golv. Men inte mig emot!


RSS 2.0