kjolfabriken fortsätter


Leopardkjolen är nummer tre i skaran av hembakta kjolar.

Jag älskar flätat hår. Det ska bli min nya grej.


cupcakes, sjögräs och armbandsur

För att dra mig ur min gråa misär har jag beställt lite skämma-bort-mig-själv-produkter. Ni vet, krämer och grejs som doftar gott, har underliga namn och ännu märkligare ingredienser. Som wild fig&kiwi och winter spice&almond milk. Som vill övertyga en om att livet går lättare bara du har denna perfekta hudkräm som innehåller sjögräs från de grekiska sandstränderna och rosenolja från Marocko. Kanske det är så, vem vet.
Här är två av kjolarna jag har sytt under veckan. Helt from scratch, med dragkedja och allt! Applåder tack.

Det ljusröda tyget är helt fantastiskt, grisrosa med cupcakes på, får man göra något så sliskigt och underbart? Om någon blir lika kär i det som jag blev så kan jag meddela att det säkert finns till salu på Eurokangas fortfarande.

Det blommiga tyget är gamla gardiner från stugan.

Det här är allvarligt talat första gången jag lyckats så här bra med något jag sytt. Så bra att jag är riktigt stolt över mig själv och vet att jag faktiskt kommer att använda plaggen mycket! Det gör mig lite gladare.

En till bild på cupcakesen, bara för att.

Ikväll ska jag sy en till kjol av leopardtyget, och imorgon en av det turkosa om det är dåligt väder. Leopardtyget är ett lakan jag fått på köpet från H&M för länge sedan då jag beställde kläder från nätet. Det turkosa är ett tyg från Eurokangas stora lådor med reatygbitar.
Vad mer har jag sytt på stugan då? Jo, en för stor klänning blev en påsig kjol. En en euros klänning från kirppis blev lite kortare. En för kort kjol från kirppis fick en till volang för att bli passlig. Två gamla kjolar från Gina flyttade jag en massa knappar på så att de blev mindre. En stor gubbväst med klockor på som jag köpte för länge sedan på kirppis fick bättre passform. Jag lappade hål, sydde fast knappar som lossnat och fixade sömmar som spruckit. Lite sånt.
Ha en skön lördagskväll, mina fina!

hemma

Man hinner mycke på en vecka på stugan. Jag har plockat blåbär, varit till butiksbåten, solat, simmat, varit på cykelutfärd, lyssnat på franska på radio om kvällarna, läst tre böcker, ätit gott, gått långa promenader med hunden och sytt massor. Sommarlov i ett nötskal liksom.
Imorgon åker mamma på en en vecka lång kurs till Sverige och det kommer att bli tomt i huset. Jag har världens bästa mamma.
Det ösregnar ute och det ösregnar inne känns det som också. Varför depp och må skit nu? Orkar inte.

vroom

Nu åker jag iväg till stugan igen! Om en vecka är jag tillbaks. Ha det bra!

zebra


Idag har jag varit till banken och öppnat nätkonto och kännt mig vuxen.

Idag är det också lillebrors födelsedag och han firas med jordgubbstårta! Kram på er.


150709

Tänk vad bra det är att skriva datumet som rubrik. Då behöver man inget fundera.

Turkos och korall, finaste färgerna på sommaren.

Bältet och skjortan är reafynd. 

Det är inte så svårt att fläta som man kanske kunde tro.


på stan


Idag fick det första reafyndet följa med ut på stan, kjolen från Gina kostade 4.90! Hurra för rea. Jag satte på ett par leggings i sista stund då det såg så regnsjukt ut, men de skulle inte alls ha behövats, det var både varmt och soligt senare på dagen. Nu ska jag se allsång på skansen!

idag

Idag har jag shoppat som en galning och spenderat alla mina loppispengar! Jag hittade en massa fint, både nyttigt och onyttigt, påfyllnad på sommargarderoben liksom inför hösten. Imorgon ska jag träffa mina fina englandflickor, kompisar jag var med på språkresa till Oxford för några somrar sedan. Det blir jättebra! Nu ska jag se på film med mamma och äta något. Outfitbilder får ni imorgon, ha det bra!

Jennie (och andra intresserade): Du frågade om jag virkar baskrar till försäljning och det gör jag absolut om du eller någon annan skulle vilja köpa en! Lämna en kommentar så ser vi  hur vi gör :)


blommiga shorts

Nu har jag förvandlat de nyfyndade blommiga byxorna till shorts och jag tycker de är hur fina som helst!
 


Kanske denna utstyrsel imorgon då jag ska till stan och köpa upp pengarna jag fick för loppissakerna?

le marché aux puces

Jag är dödstrött. Igår kom jag hem från Kristinestad dit vi åkte på onsdan. Vid fyratiden på eftermiddagen rullade bilen opp på gården, efter fem timmar lång bilresa. En dusch och ett klädbyte senare åkte jag iväg på grillfesten, när jag kom hem därifrån prissatte och krafsade jag ihop mina sista loppisgrejer. Klockan hann bli två innan jag släckte, imorse ringde väckarklockan halv sju, och från åtta till tre idag har jag stått och sålt på loppis. Men roligt har jag haft och vinsten på loppiset blev över hundra euro! Superbra. En liten tur gick jag på loppiset medan Petra stod vid vårt bord, jag fyndade en söt kjol och blommiga byxor som ska bli shorts.

Jag har nästan glömt hur roligt det är att läsa, de senaste veckorna har jag läst både Livstid och Nobels testamente av Lisa Marklund. Just nu håller jag på med Sprängaren och efter den ska jag läsa Den röda vargen. Kul! Jag tycker massor om böckerna med Annika Bengtzon, perfekt sommarläsning, spännande och underhållande, inte helt hjärndött men inte så krävande heller. Nu ska jag fota mina loppisfynd och sedan gå ut och spela pingis med lillebror. Solen skiner!


nyvirkad


Det blir lite enformigt här på bloggen då jag kunde börja varje inlägg med 'nu är jag hemma igen'. Har varit på stugan sen förra onsdan, kom hem för ett par timmar sedan. Och imorgon åker jag igen! Till släkting en lång lång bilväg bort. Återvänder därifrån på lördag, lördagkväll är det grillfest och söndag har jag reserverat loppisbord och ska dit och sälja med Petra. Det verkar bli en bra vecka det här.
På stugan har jag gått i shorts och halvgratis toppar från hm mest hela tiden. Under hela veckan på stugan avlägsnade jag mig därifrån en gång, då jag och mamma åkte till bibban. Då klädde jag upp mig lite och den outfiten fick jag att fastna på bild! Här kommer en liten bildkavalkad.







Lite brun och mycket fräknar, nytt och jättefint armband av mamma, baskern virkade jag en kväll då jag fick tråkigt. Sånt. Ha det bra, vi hörs på lördag.

RSS 2.0