ope kuittaa

hade min sista timme idag, lämnade nycklarna och jobbtelefon i kansliet. kommer nog i panik att söka efter dem imorgon och förbanna mig själv över att jag inte håller reda på mina saker - tills jag igen inser att nu är det schlutt med högstadielärarkarriären för min del. vad jag kommer att sakna de där personligheterna till elever jag haft. väldigt mycket. skönt med sommarlov - om en vecka och fem dagar då det även är klart med läsandet. nu bär det av till bibban igen, och på en sista helkväll av prepkursande. tid är ett konstigt koncept, man har ständigt både för mycke och för lite kvar.

antagning av utmaning

en liten paus i läsningen och paragraferna, frågestånd à la lina.
1. Ditt fulaste klädesplagg som du använder i hemlighet?
huppare i storlek XXXL med någon reklamtext på framsidan, passar perfekt på Kitö då det blir kyligt på kvällen.
2. Vad är din "guilty pleasure"-musik? Nu menar jag då du lagar på private session på spotify för att du verkligen inte vill att alla ska veta vad du dansar till där hemma!
kanske de låtar jag lätt fastnar i, som spelas om och om i radion, jag tycker om att kunna sjunga med hur dåligt och mainstream det än är.
3. Celebrity crush?
Försöker komma på en manlig celebrity crush, men det är svårt. Scarlett Johansson!
4. Bästa angstsången?
Edith Piaf som sjunger om evig, omöjlig, dömd kärlek.
5. Vad tycker du om reality tv?
BLÄ, gillar inte, fast Jersey Shore-theme party var kul... !
6. Sushi eller hamburgare?
Sushi på dagen och hamburgare på natten.
7. Brittisk eller amerikansk engelska?
Brittisk.
8. Karriär eller familj?
Jag förvånar mig själv och skriver familj här. 
9. Om du inte bodde i Finland, var skulle du helst bo och varför?
Jag vill nog bo i Finland har jag kommit fram till, men om inte så är det till (södra) Frankrike jag styr kosan och det för att jag nog var fransyska i mitt förra liv.
10. Bäst comfortfood?
Choklad.
11. Havet eller land?
Havet! Tusen gånger om.

mihmih

Ögoninflammation och ett väldigt snöpligt slut på ett annars hemskt fint långt veckoslut. Läkare och antibiotika, ögonen svider och jag bara läser. Jag kunde ju ha valt en annan sjukdom än något som sitter i ögonen precis just nu då jag ska slutspurta och läsa in mig. Ute skiner solen och det är ju nästan ett skämt, det får hemskt gärna fortsätta vara sommar också om 23 (!) dagar. Nåjoo straffprocessuella tvångsmedel here I go.

mikä on muru

niin no kun vaan on joku.

mitt liv

innehåll: läsaLÄSAläsaLäSa, lite jobb, prepkurs, jens, söndagsangst. å hej o hå, ska bli intressant att se om jag har några vänner kvar efter årets inträdessökande! snopet blir det om jag står där utan studieplats och utan vänner eftersom jag inte hört av mig till dem på två och en halv månad ungefär. gäller att få den där studieplatsen i alla fall då.... huu snyrp i magen! hoppas ni har det bra fina.

yo i got swagga

men jag är ju som en liten treåring i sandlådan. har jag en spade att leka med och sandslottet hålls uppe så som jag vill är allting solsken och regnbågar och direkt då något faller ner kan jag lika gärna lägga mej ner och gråta och stampa på slottet och slänga spaden i sjön och hoppa själv i därefter. som tur hålls slottet upp just nu ! så för tillfället swagga de ganska bra. natt på er.dagens


jag blir frustrerad som en liten gris då jag försöker förstå mej på redigeringsprogram på macdata. jag ger upp och ni för nöja er med en ickemuokkad (gigantisk?) bild istället. glad lilla my idag på väg till drakan för att hälsa på jensen. nu är flinet inte lika brett mer, då en hel vecka av lite jobb, en massa läsande och dryga tre timmar prepkurs varje kväll ligger framför mej. radar upp alla svordomar jag kan i mitt huvud. tänker på hanna som sa "oma vika senkin sika" om mitt läsande, och det har egentligen hjälpt mer än all annan pepp (fast jag är jätteglad för den också!) eftersom det är så väldigt sant. alldeles själv har jag valt att göra det här, och det är faktiskt något jag vill göra. känns bara som lite mycket emellanåt. dags att sluta gnälla och börja sova istället nu tror jag. natt på er.

(alltså den här söndagsangsten. fuck you världen.)

who run the world

det var nåttag, inte alltför länge sen, som just dessa tjejer satt samlade i ett rum någonstans och jag tänkte, vilka vänner jag har. i shit you not, bilderna är inte stulna från valfri modellsajt, these are my friends. varning för överdos av skönhet och allmän awesomeness.
kira
ida
fanny
nona
ada
mandi
hanna
lina

för varje tjej ville jag skriva något om hur bra de är, men det finns en gräns för hur många gånger det är okej att skriva vacker och klok och fantastisk i ett enda blogginlägg. var och en av de här flickorna har en sån otrolig potential att det inte är sant. de fixar vad som helst. både allt det som är bra men även då saker och ting inte riktigt blev som man ville. sådär appropå ingenting denna lördagskväll skickar jag er en massa kärlek och girlpower.

vappen 2012

det har varit ett så jättefint veckoslut. middag med familjen, chill och leffamys, megapepp dans på vappenafton, picknick på första maj o en massa fina flickor med finaste presenter, en lång bilväg till drakan och ett hejdå men snartsnart ses vi till jensen min. alldeles för få foton, fast jag alltid tänker att nu nu nu måste fånga det här på bild. men kanske det finns ännu bättre fastetsat i hjärnan då man inte koncentrerar sig på att fota hela tiden. jag är så glad fast sådär lite vemodig, sådär tomt som det blir efter att man haft det roligt. nu ska ja kämpa o koncentrera mig på läsandet o så går tiden fort tills nästa roliga grej igen. puss på er.

RSS 2.0