soulsisters

kom nyss hem från konserten på grand i borgå. fick säga "hej jag heter katarina, jag kommer från bbl" och få biljetter i handen och plats längst fram. här är lite av vad jag åstadkom i bildväg, nu måste jag bara åstadkomma något i textväg också. hmm! det känns länge sedan jag skrivit något ordentligt, och svårt då det visserligen var musik jag uppskattade, men som inte väckte så stora känslor. svårt att skriva om något man tycker var helt bra, men varken så hemskt mycket mer eller mindre. jaiks.

idag

-visdomstand som värker som döden
-antibiotikakur
-flunssa som inte vill ge sig
-ingen zumba fast jag ville
-saknar jens

+glada elever i skolan
+rolig och snäll tandläkare
+halvliterglass med kira
+solen sken
+frissa imorgon

plus minus noll? nja. men nu tekopp, bok, säng, och imorgon är en ny dag.

if you're a bird, i'm a bird

åh herregud ifall ni inte sett the notebook finns det inget annat ni lagligt får göra ikväll än att parkera er framför valfri skärm och se den. från början till slut utan paus och utan att någon stör. jag förstår inte att jag inte kommit mig för att se den tidigare. det här är en kärlekshistoria modell större, en som inte begränsas av tid eller rum eller verklighet. det är underbart, karaktärerna, kläderna, replikerna, berättarrösten, musiken, allt allie och noah hittar på tillsammans. ända tills slutet. filmkärlek i klass med titanic. åh.

lykke-lycka

igårnatt möttes de sibboaner som inte var sjuka eller lämnat oss för bättre orter. jag hade farkkushorts och lykkeli-skjorta från rock en seine och kände mig finfinfin. bra musik och roligt hade jag! fastän hemvägen är en annan historia.

et lucil, ca c'est pour toi: hier soir je suis sorti avec des amies et j'ai pensé à toi et à paris quand tout le monde m'ont dit qu'ils adorent lykke li sur le t-shirt. donc sur le photo mon plus grand sourir que pour toi, parce que t'es magnifique comme fille et parce qu'il n'y a personne qui a le droit de te faire sentir autrement. je t'adore ma belle<3 à bientôt.

middag

trots min måttligt krapulantiska uppsyn lagade jag mat åt min familj idag. zuccini från egna landet fyllda med trantkantareller, malet kött, ris, creme fraiche och vitlök med lite ost på, och paprika och tomat på sidan om. en suddig bild blev det, på något av det bästa jag åstadkommit i ett kök på lång tid!

any way the wind blows

halleluja för sol och fredag! nu ska jag gå ut och stänga ögonen och känna hur fräknarna ploppar upp på näsan. hoppas ni har det bra!

förutom fred på jorden

mitt pekfinger vill trycka klick klick klick hem den här collegen! jag skyller på niotillfem för att ha visat upp den och gjort bra marknadsföring. in books we trust! jag börjar tänka på harry potter och astrid lindgren och en värld långt långt bort som man alltid kan lita på att finns där som heter fantasi. en grattis-till-ditt-nya-jobb-köp-något-roligt-med-första-lönen-present till mig själv kanske? fast jag skulle nästan önska att det stod silly readers istället för philly readers där oppe. det skulle passa mig bättre. gonatt på er!

att från samma säng lyssna till samma regn

det enda som är bra med det här vädret är att ens liv för en liten stund kan vara en snutt i en håkan hellström-sång. ikväll ska jag dansa regndans och hoppas att det för sol med sig, zumba på skattis halv sju. vi ses där!

pensionärsdam

idag har jag besökt läkaren, posten och banken. i matbutiken småpratade jag gärna med den trevlige unge mannen (ca. 30 år gammal) som stod i kassan. på vägen hem konstaterade jag att jag är ett apoteksbesök ifrån att tituleras pensionär.

godmorgon

you look najs today och mumin ser jag på morgonen då jag vaknar. det blir nog en bra dag.

i svart och vitt

igårkväll stannade jag hemma från allt och alla, sov bort största delen av min flunssa och kände mig väldigt mycket bättre imorse. åkte en tur med mamma till kirppisbordet vi hyr i kerava och sedan till stan. köpte ett par jättejättehögmidjade och fina farkkun från cheap monday. skrev ett brev till fina marion i frankrike, ska skriva ett till ikväll till bästa mandi och paketera ett paket till min hostsyster i frankrike som fyllde arton i veckan. är lite ledsen för att jag inte får vara med och fira hennes artonårsdag, så fint som vi firade min förra året. gjorde även ett litet löfte angående bloggen, jag vill blogga både mer och oftare. för det gör mig glad, jag får ut lite av allt det jag funderar på och jag glömmer alltid hur roligt det är att fixa sig lite och fota outfits. ha en skön söndagskväll nu!

dåligt samvete

jag har dåligt samvete då jag åker till farmor för att jag inte är hemma, blir jag hemma har jag dåligt samvete för att jag inte hälsar på farmor, väl hos farmor har jag dåligt samvete för att jag inte stannar längre än jag stannar, för att hinna åka till butiker för att köpa en födelsedagspresent jag glömt att köpa och därmed har dåligt samvete över. sådär i allmännhet har jag dåligt samvete för att jag aldrig får till stånd en träff med min gumor eller kaffe med en vän jag ser alldeles för sällan och för att jag så sällan går ut med hundarna och för att jag inte gör allt kompisarna frågar mig att komma med och göra. det känns som att ingenting någonsin räcker till för man borde vara överallt hela tiden för att inte göra någon besviken. och 

ja, och vadå, egentligen

ibland blir det tungt. speciellt då både hjärna och kropp är nedsövda av höstflunssan som tycks ha klarat av att fånga även mig.

kognitiv beteendeterapi & bree

det är fredag och jag tittar på desperate housewives för tredje eller fjärde timmen i rad och det är alldeles underbart. har nu jobbat en och en halv vecka på mitt gamla högstadium och jag trivs något så otroligt. 

!

tro det eller ej, jag vet inte om jag äns tror på det själv faktiskt. super har det varit i alla fall! idag var jag på fortbildning om utagerande barn och efter sju timmar var jag så pumpad med information att jag inte riktigt visste vart jag skulle ta vägen. det är otroligt skönt att det är fredag, att jag inte har någon plan överhuvudtaget för ikväll utan bara kan trycka på play och undra hur det egentligen ska gå för bree's tårta. som jag saknat denna sköna fredags-fiilis, att vara nöjd över vad man åstadkommit under veckan och se framemot det lediga veckoslutet. halleluja!

working girl

det enda jag någonsin tänkt att jag aldrig i världen kommer att utsätta mig själv för är att vikariera på högstadiet. nu är ingen mer förvånad än jag själv över mitt beslut att efter att ha hört om ett vikariejobb, ringa till skolan och fråga mig för, bli erbjuden en tjänst som skolgångsbiträde, åka dit och visa upp lite papper och sedan få en knippe nycklar och en jobbtelefon i handen ackompanjerade av orden "välkommen till huset, ses imorgon klockan nie". högstadiebarn, akta er... jaiks!

ugglor i mossen & spöken i byxorna

loggade just in på facebook, läste "mitä teet juuri nyt? -käärin penikseni vessapaperiin ja leikin että se on kummitus" och skrattade så att det strittade te opp i näsan och hela ansiktet och jag fick nästan brännskador. märks att jag har varit på två kräftskivor under ett veckoslut och är trött som en liten gris. vi återkommer imorgon!

RSS 2.0